Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1702 bytes afegits ,  11:36 1 oct 2022
Pàgina nova, en el contingut: «La '''Casa dels Mundina''' és una casa-palau, datada del sigle XVIII, situada en el carrer Major Sant Jaume de la població castellonenca de Vilarreal,…»
La '''Casa dels Mundina''' és una casa-palau, datada del [[sigle XVIII]], situada en el carrer Major Sant Jaume de la població castellonenca de [[Vilarreal]], en la comarca de la [[Plana Baixa]].

== Història ==

La Casa dels Mundina és un bon eixemple de casa senyorial valenciana. Fon construïda a principis del sigle XVIII per [[Andrés Mundina]], alcalde i terratinent, pertanyent a un llinage relacionat en l'introducció del cultiu de la [[mandarina]] en la comarca.

A finals del [[sigle XIX]] fon venut este edifici i va passar a ser convent de monges, fàbrica de dolços, centre d'instrucció republicà, cassino republicà en lògia masònica inclosa, jefatura local del Moviment i emissora de ràdio.

En l'any [[1989]] passà a ser de propietat municipal, acollint en l'actualitat la Regidoria d’Educació, aixina com múltiples activitats culturals.

== Descripció ==

Posseïx un escut en el llindar de la frontera, el qual fon concedit per [[Carles IV de Borbó]] en reconeiximent a la seua fidelitat. En la seua atra residència, la [[alqueria]] o [[Casa de Polo]], es pot visitar el museu de la ciutat de Vilarreal.

En els sòculs es poden vore els paviments de [[ceràmica]] que adornaven antany esta magnífica casa senyorial.

== Enllaços externs ==

* [https://www.tripadvisor.es/Attraction_Review-g1063696-d18187754-Reviews-Casa_del_Mundina-Villarreal_Province_of_Castellon_Valencian_Country.html Casa dels Mundina - Tripadvisor]
* [https://www.vila-real.es/portal/p_20_contenedor1.jsp?seccion=s_floc_d4_v1.jsp&contenido=36553&tipo=1&nivel=1400&layout=p_20_contenedor1.jsp&codResi=1&language=es&codMenu=662&codMenuPN=598 Casa dels Mundina - Ajuntament de Vilarreal]
24 994

edicions

Menú de navegació