Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
61 bytes eliminats ,  11:25 21 jul 2022
Llínea 74: Llínea 74:  
La seua economia se basa principalment en l'agricultura ([[arròs]], [[taronja|taronges]], [[Mandarina|mandarines]], [[hortaliça|hortalices]]), la chicoteta industria, el moble i el sector servicis. La propietat de la terra esta molt repartida.
 
La seua economia se basa principalment en l'agricultura ([[arròs]], [[taronja|taronges]], [[Mandarina|mandarines]], [[hortaliça|hortalices]]), la chicoteta industria, el moble i el sector servicis. La propietat de la terra esta molt repartida.
   −
En l'actualitat el principal sector econòmic és, des de fa prou anys, una potent indústria del moble, forjats,plàstics,automoció,agroalimentaria... i per supost la construcció.
+
En l'actualitat el principal sector econòmic és, des de fa prou anys, una potent indústria del moble, forjats, plàstics, automoció, agroalimentaria i per supost la construcció.
A esta actvitat corresponen els tres polígons industrials que té, a saber; el més dotat i major junt a la [[pista de Silla]] i llimitant en els polígons de [[Catarroja]] i [[Beniparrell]]; el del camí de santa Anna on estagué l'Hort de Calafré (joya arquitectònica decimonónica hui desapareguda); i per últim destaca el de la Cooperativa mesclant-se ya en la zona residencial.
+
 
El sector terciari d'Albal també és destacable en un gran número d'empreses dedicades a la restauració encara que no a l'hostlería. El terciari de servicis destaca per la proliferació d'entitats bancàries per les principals avingudes de, la ya, ciutat. Mercat municipal, supermercats, tendes, farmàcies, etc.
+
A esta actvitat corresponen els tres polígons industrials que té, a saber; el més dotat i major junt a la [[pista de Silla]] i llimitant en els polígons de [[Catarroja]] i [[Beniparrell]]; el del camí de santa Anna on estagué l'Hort de Calafré (joya arquitectònica decimonónica hui desapareguda); i per últim destaca el de la cooperativa mesclant-se ya en la zona residencial.
En tot, la població d'Albal no té una dedicació primària sino que pel contrari els treballs estan més en relació en els sectors terciari i terciari industrial, havent funcionaris, secretaris, empresaris industrials, empresaris de la fusta, de la construcció, de la agroalimentació... etc.
+
 
 +
El sector terciari d'Albal també és destacable en un gran número d'empreses dedicades a la restauració encara que no a l'hostlería. El terciari de servicis destaca per la proliferació d'entitats bancàries per les principals avingudes de la ciutat.
 +
 
 +
En tot, la població d'Albal no té una dedicació primària sino que pel contrari els treballs estan més en relació en els sectors terciari i terciari industrial, havent funcionaris, secretaris, empresaris industrials, empresaris de la fusta, de la construcció, de la agroalimentació, etc.
    
== Monuments ==
 
== Monuments ==

Menú de navegació