Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2556 bytes afegits ,  19:34 17 nov 2021
Pàgina nova, en el contingut: «'''Rafael Lloret Teruel''' (Castelló, 1948 - 15 d'agost de 2019) fon un mestre de professió i un referent cultural teatral en Castelló. ==…»
'''Rafael Lloret Teruel''' ([[Castelló]], [[1948]] - [[15 d'agost]] de [[2019]]) fon un mestre de professió i un referent cultural teatral en Castelló.

== Biografia ==

Rafa Lloret fon mestre durant quaranta anys i amant de la cultura i les tradicions de la [[Província de Castelló|província]] i per la seua dedicació al [[teatre]]. La trayectòria vital i professional de Lloret ha estat lligada al municipi de Borriol des de fa cinquanta anys quan, en aprovar les oposicions a mestre, fon destinat al CEIP L'Hereu, escola en la que va eixercir durant 39 anys fins a la seua jubilació i de la que va ostentar el càrrec de director.

== Teatre ==

Fon un dels principals protagonistes de la [[La Passió de Borriol|Passió borriolenca]] en la que va encarnar el paper de [[Jesús]] i que posteriorment va traspassar el paper al seu fill. També era devot i fester de la [[Mare de Deu del Lledó]]. Fon director teatral i escènic, dramaturc i noveliste.

L'any [[1975]] Rafa Lloret i atres borriolencs funden l'associació Nova Jerusalem. L'objectiu de l'entitat fon representar cada any el Dijous Sant el drama sacre de la Passió de Jesucrist. Lloret és el soci fundador número 1 d'este colectiu, ha segut sempre el director escènic d'esta representació teatral que actualment ha estat declarada Be d'Interés Turístic Provincial i ha actuat en el paper principal, representant al personage de Jesucrist, durant trentatres anys. La seua aportació professional i la seua dedicació ad este espectàcul és de gran valor per a la vida cultural borriolenca, una obra de teatre a on s'implica cada any a una bona part del veïnat del municipi que aporta més de doscents actors i actrius, que rep centenars de visitants que omplin varis escenaris ubicats en l'àrea urbana i que se seguix representant cada any i que solament ha deixat de fer-se per les inclemències del temps o per força major.

== Fill Adoptiu ==

En juliol de l'any 2019 l'Ajuntament de Borriol el nomenà Fill Adoptiu de la Vila de Borriol.

== Referències ==

* [http://www.borriol.es/es/content/rafael-lloret-hijo-adoptivo-de-la-vila-de-borriol Nomenament de Fill Adoptiu - Ajuntament de Borriol]
* [https://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/castellon/2019/08/16/5d5669e7fc6c83a9758b4594.html Castellón enmudece con la desaparición de Rafa Lloret - ''El Mundo'']
* [https://www.elperiodicomediterraneo.com/sociedad/2019/08/15/rafael-lloret-maestro-aula-escena-41034363.html Rafael Lloret, maestro en el aula y en la escena - Antonio Gascó - ''Mediterráneo'']
23 709

edicions

Menú de navegació