Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
2103 bytes afegits ,  19:27 25 març 2020
Pàgina nova, en el contingut: «'''José Luis Moltó Carbonell''' (Cocentaina, Alacant, 29 de juny de 1975), és un deportiste valencià, és un jugador de Vol…»
'''José Luis Moltó Carbonell''' ([[Cocentaina]], [[Alacant]], [[29 de juny]] de [[1975]]), és un deportiste [[Valencians|valencià]], és un jugador de [[Voleibol|voleibol]] retirat. Conte en el seu haver en huit lligues i tres copes, repartides en els diferents clubs espanyols i estrangers en els que ha jugat. El seu major èxit deportiu com de l'història del voleibol espanyol, es va produir el 16 de setembre de l'any [[2007]] en alçar-se en la medalla d'or del Campeonat Europeu front a [[Rússia]] en [[Moscou]]​ i ser nomenat millor bloquejador del torneig.

== Trayectòria deportiva ==

José Luis Moltó començà la seua carrera deportiva professional com a jugador de voleibol en 19 anys en el Grup Duero Sant Josep-Pares Franciscans de [[Sòria]]. Ha format part d'equips nacionals i estrangers i ha participat en els [[Jocs Olímpics de Sídney 2000]]. És un dels deportistes destacats que ha donat la comarca del [[Comtat]] de Cocentaina en les últimes décades. És el segon jugador que en més ocasions ha format part de la Selecció Nacional de voleibol (despuix de Rafa Pascual), defenent a l'equip nacional en 405 partits.​

En l'any [[2007]] va participar en la selecció espanyola, en la Copa Mundial de Voleibol celebrada en [[Tòquio]], i l'alacantí va rebre el premi al millor bloquejador del torneig,​ com ya ho feu en setembre de 2007 en el Campeonat Europeu.

El 31 de maig de [[2011]], anuncia la seua retirada com a jugador de voleibol.​ En l'actualitat treballa en un centre de fisioteràpia en [[Irún]], en el [[País Vasc]].

== Reconeiximents ==

L'Ajuntament de Cocentaina, la seua localitat natal, va evaluar la possibilitat de construcció d'un pabelló de deports que portara el nom del jugador.​

En l'any [[2007]] li fon concedida la Medalla d'Or al Mèrit Deportiu de la [[Generalitat Valenciana]].​

En maig de [[2009]] fon nomenat fill predilecte de Cocentaina.​ Primera persona en conseguir esta condecoració en vida.

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Jos%C3%A9_Luis_Molt%C3%B3 José Luis Moltó en Wikipedia]
25 067

edicions

Menú de navegació