Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
6371 bytes afegits ,  18:34 14 oct 2019
m
Creant la pàgina/No finalisada encara
Llínea 63: Llínea 63:  
# En el calat de l'Oceà Pacífic [[túnits]] i afins.
 
# En el calat de l'Oceà Pacífic [[túnits]] i afins.
 
Font: <ref> http://www.magrama.gob.es/es/estadistica/temas/estadisticas-pesqueras (elaborat per Pereda Perez, P.)</ref>
 
Font: <ref> http://www.magrama.gob.es/es/estadistica/temas/estadisticas-pesqueras (elaborat per Pereda Perez, P.)</ref>
 +
 +
* Informació anual de l'activitat de la flota peixquera espanyola.
 +
 +
Fent un resum d'este informe podriem dir que l'any 2018, de 9.207 bucs vigents a lo llarc del 2018, 8.050(87,5%) han realisat activitat peixquera i 1.157 han permaneixcut inactius (12,5%), inactivitat principalment concentrada en la flota artesanal, en la que 1.002 bucs no han eixercit cap activitat el 2018. Durant el  2018 han causat baixa definitiva en el cens, 235 bucs (24% sense ajuda) principalment de les modalitats d'arts menors i sege del Mediterráneu, i s'han censat 58 bucs de noves altes, que suponen en total, una  disminució de capacitat de 3.352 GTs i 12.283 kw, per lo que es considera que la reestructuració de la flota s'està realisant de forma adequada, contribuint a una  segmentació de la flota més d'acort en les oportunitats de peixca. L'Administració espanyola, ha continuat en 2018 la seua llínea d'actuació referent a l'ajust estructural de la capacitat peixquera, aplicant medides de gestió, competitivitat, diversificació, control i vigilància. Durant l'any 2018, es manté la certificació del sistema de gestió de calitat amparat per la certificació ISO 9001/2015.
 +
Font: <ref>[https://www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/registro-flota/informe-anual-actividad-flota-ano-2019-datos-2018_tcm30-510089.pdf </ref>
 +
 +
Sobre este assunt en concret podriem estar posant informació sense parar, aixina que millor fique un enllaç avall on podeu mirar tota l'informació en més calma.
 +
[https://www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/registro-flota/informes-flota-pesquera-plan-accion/ Informe Flota Peixquera (Ministeri d'agricultura, peixca i alimentació]
 +
 +
== Aqüicultura espanyola ==
 +
 +
El Pla Estratègic de la Aqüicultura Espanyola 2014-2020, aprovat en la Conferència Sectorial de Peixca el 16 d'abril de 2015, establix entre les seues accions dirigides a fomentar la competitivitat de la mateixa a través de l'I+D+i, el desenroll dels Plans Nacionals d'Aqüicultura.
 +
Els Plans Nacionals són proyectes de caràcter innovador i en un interés colectiu, enfocats al reforç de la competitivitat del sector a través del desenroll de coneiximents tècnics, científics o organisatius en les explotacions aqüícoles.
 +
 +
Les temàtiques dels proyectes són les següents:
 +
 +
* '''Mig ambient''' (mitigació i reducció de l'impacte ambiental, eficiència en l'us sostenible dels recursos, nous métodos de producció sostenible).
 +
* '''Cicle de vida i noves espècies''' (millores en l'alimentació animal, reducció de la dependència de la farina i l'oli de peix, millores en el benestar animal i en els métodos de sacrifici, patologies, estudis epidemiològics, profilaxis i control sanitari).
 +
* '''Processos, sistemes de gestió i organisació''' (tecnologies, estructures de cultiu i materials nous o millorats, automatisació de processos, estimació de biomassa, prevenció i gestió d'escapes, protecció front a depredadors, aforro energètic i energies alternatives).
 +
* '''Aspectes econòmics de la producció''' (viabilitat/rendabilitat econòmica d'una nova espècie, optimisació de costs dels processos de producció, estudis de viabilitat tècnica i/o econòmica de l'incorporació de tecnologia, gestió del coneiximent i tecnologies de l'informació i comunicació.
 +
 +
Els beneficiaris de les ajudes per a l'eixecució d'estos proyectes són aquelles entitats públiques que desenrollen activitats d'innovació i desenroll tecnològic en l'àmbit de l'aqüicultura.
 +
Els proyectes han de contar en la participació de vàries entitats, i contemplen, entre les seues activitats, la validació o prova dels resultats en empreses del sector, sent d'especial rellevància l'implicació d'este des del plantejament inicial dels proyectes.
 +
La gestió d'estes ajudes es porta a terme des del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Mig ambient.
 +
Font: <ref>https://www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/acuicultura/planes-nacionales/default.aspx</ref>
 +
 +
== Producció d'aqüicultura ==
 +
 +
La Secretaria de [[JACUMAR]] ve recopilant les senyes de producció i valor de l'aqüicultura marina i continental en Espanya des de l'any 1985, tal com se li va encomanar en la '''''Llei de Cultius Marins'''''. Per a això, solicita les senyes a les Direccions generals en competències en esta matèria en les Comunitats Autònomes, els unifica, els valguda i els posa a disposició dels usuaris en esta pàgina.
 +
 +
[[JACUMAR]] conta en un grup de treball del que formen part els responsables de recopilació de senyes de producció de les Comunitats Autònomes, i en el que es treballa per a unificar criteris i establir la metodologia per a la comunicació de les senyes. Este grup treballa principalment en llínea a través de l'aplicació de grups de treball en la que s'incorporen i intercanvien els documents de treball. 
 +
La consulta de senyes en esta pàgina [https://www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/acuicultura/produccion-de-acuicultura/default.aspx%5D Aqüicultura Producció] es pot realisar per '''espècie''' o '''total nacional''', utilisant ademés els següents criteris:
 +
 +
* ''Per espècie'': Fase (viver o engordixca). Destí (comercial, ecològica o repoblament). Tipo (marina o continental). Comunitat Autònoma i Espècie/Grup d'espècies.
 +
 +
* ''Producció nacional'': Fase (viver o engordixca). Destí (comercial, ecològica o repoblament). Tipo (marina o continental). Any/Periodo i Espècie/Grup d'espècies.
 +
 +
Per a l'anàlisis d'estes senyes, s'han de considerar les següents definicions:
 +
 +
* '''Producció''': cantitat de cada espècie cultivada que ix de l'establiment despuix de terminar una o vàries fases del seu cicle vital.
 +
* '''Valor''': valor en euros de la producció en primera venda.
 +
* '''Viver''': unitats produïdes de *alevines/llavors de les espècies objecte de cultiu.
 +
* '''Engordixca''': tonellades de les espècies objecte de cultiu engordides fins a la seua talla comercial.
 +
* '''Espècies''': les que s'arrepleguen en la Resolució de la Secretaria General de Peixca del llistat de denominacions comercials d'espècies peixqueres i d'aqüicultura admeses en Espanya.
 +
    
== Enllaços externes ==
 
== Enllaços externes ==
 
[http://www.fao.org/home/es/ Organisació de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura]
 
[http://www.fao.org/home/es/ Organisació de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura]
 +
[https://www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/acuicultura/ Ministeri d'agricultura, peixca i alimentació AQÜICULTURA]
 +
[https://www.mapa.gob.es/es/pesca/temas/acuicultura/produccion-de-acuicultura/default.aspx Ministeri d'agricultura, peixca i alimentació AQÜICULTURA PRODUCCIÓ]
    
[[Categoria:Indústria]]
 
[[Categoria:Indústria]]
 
[[Categoria:Peixca]]
 
[[Categoria:Peixca]]
349

edicions

Menú de navegació