Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
12 bytes afegits ,  10:32 27 abr 2019
m
Llínea 8: Llínea 8:     
== Historia ==
 
== Historia ==
El [[peix]] fregit i les [[papes fregides]] han aparegut per separat en diferents plats durant molts anys. La [[Solanum tuberosum|papa]] no va aplegar al continent [[Europa|europeu]] sino fins al [[sigle XVI]]. El plat es va fer popular en els círculs [[Londres|londinencs]] i del sur d'Anglaterra a lo llarc del [[sigle XIX]] i es pot vore cóm l'escritor [[Charles Dickens]] menciona un establiment per a fregir peix (''fried fish warehouse'') en la seua novela ''[[Oliver Twist]], publicada en [[1838]].
+
El [[peix]] fregit i les [[papes fregides]] han aparegut per separat en diferents plats durant molts anys. La [[Solanum tuberosum|papa]] no va aplegar al continent [[Europa|europeu]] sino fins al [[sigle XVI]]. El plat es va fer popular en els círculs [[Londres|londinencs]] i del sur d'Anglaterra a lo llarc del [[sigle XIX]] i es pot vore cóm l'escritor [[Charles Dickens]] menciona un establiment per a fregir peix (''fried fish warehouse'') en la seua novela ''[[Oliver Twist]], publicada en l'any [[1838]].
   −
Per una atra part, en el nort d'Anglaterra existia ya per estes dates la tradició de fregir «dits» de papes. No està clar quàn i on exactament es varen combinar abdós fregits per a aplegar a ser lo que coneixem hui en dia. Se sap certament que [[Joseph Malin]] va obrir el primer establiment ''fish and chip shop'' en Londres en [[1860]]. Els establiments de ''fish and chips'' que es varen originar en el Regne Unit es varen denominar abreviadament com ''chippy''. El fish and chips és un menjar típic de les illes britàniques.
+
Per una atra part, en el nort d'Anglaterra existia ya per estes dates la tradició de fregir «dits» de papes. No està clar quàn i on exactament es varen combinar abdós fregits per a aplegar a ser lo que coneixem hui en dia. Se sap certament que [[Joseph Malin]] va obrir el primer establiment ''fish and chip shop'' en Londres en l'any [[1860]]. Els establiments de ''fish and chips'' que es varen originar en el Regne Unit es varen denominar abreviadament com ''chippy''. El fish and chips és un menjar típic de les illes britàniques.
    
== Ingredients i acompanyament ==
 
== Ingredients i acompanyament ==
120 790

edicions

Menú de navegació