Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
1416 bytes afegits ,  16:24 20 oct 2018
Pàgina nova, en el contingut: «'''Ovidi Montllor i Mengual''' (Alcoy, Alacant, 4 de febrer de 1942Barcelona, 10 de març de 1995) fon un cantant i cantautor Valenci...»
'''Ovidi Montllor i Mengual''' ([[Alcoy]], [[Alacant]], 4 de febrer de [[1942]] – [[Barcelona]], 10 de març de [[1995]]) fon un cantant i cantautor [[Valencians|valencià]] d'ideologia [[Pancatalanisme|pancatalanista]]


Ovidi Montllor formà part del moviment nomenate la [[Nova Cançó]].​ Milità en el [[Partit Socialiste Unificat de Catalunya]] (PSUC) i posteriorment en el Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), fins a la seua mort. Va fallir l'any 1995 en la ciutat de Barcelona a conseqüència d'un càncer d'esòfec.

== Biografia ==

Els seus inicis foren com a actor teatral. Debutà l'any [[1962]] en el grup teatral ''La Cassola'', d'Alcoy. Als 24 anys es va anar a Barcelona, on va actuar en grups de teatre independents, com el del CICF, i més tart en les companyies de Núria Espert i Adrià Gual. En [[1968]] inicià la seua carrera com a cantant, a sovint acompanyat pel guitarriste i compositor Toti Soler, en música pròpia sobre texts de Salvador Espriu, [[Vicent Andrés Estellés]], Pere Quart i d'ell mateixa. També intervingué com a autor en algunes películes.

== Cançons ==

Entre les seues peces musicals en català destaquen:

* ''La samarreta''
* ''La fera ferotge''
* ''Homenatge a Teresa''
* ''Perquè vull''
* ''L'escola de Ribera''
* ''La cançó del cansat''

== Enllaços externs ==

* [https://es.wikipedia.org/wiki/Ovidi_Montllor Ovidi Montllor en Wikipedia]
25 144

edicions

Menú de navegació