Discussió:Mocadorà

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Considere més autèntica esta versió de l'orige de la "mocaorà":
La "mocaorà" Quan el primer rei borbó va prohibir festejar cada 9 d'octubre la constitució del Regne cristià perque això significava la reivindicació del furs que ell mos havia furtat, el valencians amagaren els focs d'artifici que disparaven per tot arreu (piuletes i tronadors) junt a dolços i fruites dins d'un mocador que li entregaven a les seues dones. Eixa pràctica va ser la que configurà a Sant Donis com el dia dels enamorats valencians que al reivindicar la commemoració pàtria instaurà la costum de regalar-li, cada 9 d'octubre, a la seua dona, un mocador en el que junt a piuleta i tronador du fruites de massapans.


Yo crec que és una mescla de les dos coses ya que hi ha constància desde abans del sigle XV de que es regalaben dolços a les dones en Sant Donis ficats dins de ceràmiques de Manises i posteriorment, provablement es faria lo que tu dius donant-li eixes formes de hui en dia. Un saludet. --Jose2 (discussió) 12:23, 8 oct 2015 (CEST)

Títul[editar còdic]

Si be "mocaorà" correspon a la pronunciació típica dels parlants de l'horta, a on se celebra la mocadorà, no és una ortografia normativa (per lo manco de moment), puix no està arreplegada en lo diccionari. La forma més pareguda continguda en lo DGLV és "mocadorà", per això considere que lo ideal seria canviar lo títul per "Mocadorà"