Carrer Cavallers

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Carrer dels Cavallers»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Carrer Cavallers

El carrer de Cavallers, és un dels carrers més antics de la ciutat de Valéncia; enllaça l'antiga moreria en el Barri de la Seu, des de la plaça Sant Jaume fins a la plaça de la Mare de Deu. Té una forma molt estreta i llarga, fruit de la seua edat, pero els coches hi poden passar en sentit únic (de l'est a l'oest).

En el carrer, destaca una sèrie de comerços, majorment bars i restaurants, pero també molts patis migevals. Hi ha també el teatre Talia, i al final del carrer, el Palau de la Generalitat, seu de la presidència de la Comunitat Valenciana.

Antigament fon el carrer a on es concentrava la majoria d'habitages dels nobles de la ciutat, i s'hi conserven en l'actualitat palaus com el Palau de Castellfort o de Fuentehermosa, el palau dels marquesos de Malferit o dels comtes de Brizuela, el palau dels comtes d'Oliva o dels Centelles, (hui de Daia Nova), la casa del baró de Chest al Camp (desapareguda actualment), el palau dels Mercader, comtes de Bunyol; el palau dels comtes d'Alpont, el palau dels Queixals, el palau dels Fernández de Córdova. Estos edificis continuen en mans privades o be són seu d'institucions, com la seu de la Presidència de la Generalitat Valenciana en el palau de Castellfort, la seu de la UTECO en el palau dels Mercader o el Museu de Soldadets de Plom l'Iber en el palau dels marquesos de Malferit.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons