Carlos Murria Arnau

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Carlos Murria Arnau
Cmurria.jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Funcionari i polític.
Naiximent: 23 de juliol de 1921
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 10 d'abril de 2010
Lloc de defunció: Castelló de la Plana, Regne de Valéncia, Espanya

Carlos Murria Arnau (Valéncia, 23 de juliol de 1921 - † Castelló de la Plana, 10 d'abril de 2010), fon un funcionari i polític valencià. Ha segut una persona molt vinculada en el món de la festa, en les Festes de la Magdalena de la ciutat de Castelló. Ha segut diputat en la primera llegislatura a les Corts Valencianes.

Biografia[editar | editar còdic]

Fill d'un ferroviari, fon perit mercantil i s'establí en la ciutat de Castelló. Fon secretari de la Cambra Agrària Provincial de Castelló i de la Federació Provincial d'Agricultors i Ganaders.

Carlos Murria fon fundador i secretari de la Junta de Festes de la Magdalena en l'any 1945. En 1946 edità una revista relacionada en les Festes de la Magdalena, la publicació Festividades.

Fon elegit diputat dins les llistes del partit Alianza Popular per la circumscripció de Castelló en les eleccions a les Corts Valencianes de l'any 1983. Fon vocal de les Comissions de Governació i Administració Local i d'Agricultura, Ganaderia i Peixca de les Corts Valencianes. No es presentà en les eleccions de l'any 1987.

Despuix continuà vinculat en el món de la festa, en les festes de Castelló. L'Ajuntament de Castelló li concedí la Medalla d'Or de les Festes de la Magdalena. El 21 de febrer de l'any 2010 va rebre el títul de "Gayater de l'Any" i entre atres distincions festeres, ha rebut "El Fadrí" i el "Voladoret d'Or", el "Cepet d'Argent", el "Lledó d'Or" i la Carta Pobla dels Cavallers de la Conquesta.

Se casà en Pilar Climent Adell i tingueren cinc fills. És pare del senador Carlos Daniel Murria Climent.

Enllaços externs[editar | editar còdic]