Círcul Cívic Valencià

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
(Redirigit des de «Círculo Cívico Valenciano»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo de Círcul Cívic

Círcul Cívic Valencià (CCV) és una entitat cívica valenciana i valencianista fundada en decembre de l'any 2012 per un grup d'amics valencianistes en la localitat de Moncada. El seu primer president fon Fernando Chiva. La presidència de Círcul Cívic Valencià al començament de l'any 2015 canvià, en l'actualitat la presidix José Sanahuja.

Objectius[editar | editar còdic]

  • Promocionar l'identitat valenciana i la producció cultural en valencià.
  • Impulsar des de la societat civil la derogació de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.
  • Promoure una Llei de Defensa de les Senyes d'Identitat Valencianes i la despolitisació de la cultura valenciana, les administracions i el sistema educatiu.
  • Defendre el model educatiu trilingüe front a l'immersió llingüística promoguda des d'atres sectors.

Presidents[editar | editar còdic]

Premi Flama al Valencianisme[editar | editar còdic]

Premi Flama 2015

Círcul Cívic Valencià creà el premi Flama al Valencianisme per a guardonar ad aquelles persones que s'han destacat en la defensa de la cultura valenciana, llengua valenciana i senyes d'identitat.

  • 2013, a l'equip de Software Valencià, replegat pel seu director, Tomàs Miralles, en reconeiximent a més de 10 anys de creació de ferramentes informàtiques en benefici de la llengua valenciana (traductor, corrector...), o de traducció de programes de software lliure al valencià, permitint aixina que el valencià tinga presència en el món de les noves tecnologíes. El premi fon lliurat per Fernando Chiva, president de Círcul Cívic.
  • 2014, a Juan Carlos Castaños fundador i director del Grup News.
  • 2015, a la Secció de Llengua de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV). La RACV, entitat que en l'any 2015 celebrà el seu centenari i que des de la Secció de llengua han realisat un excelent treball publicant fa escasses semanes la Nova Gramàtica de la Llengua Valenciana.

Marea Blava[editar | editar còdic]

La Marea Blava o Maror Blava, fon una iniciativa de Círcul Cívic Valencià (CCV) i la Plataforma Valencianista (PJ) que naixqué en l'any 2013 en l'intenció d'inundar els carrers del Cap i Casal del Regne en gent portant camisetes blaves durant la provessó cívica del 9 d'Octubre acompanyant a la Real Senyera. L'iniciativa naixqué uns dies despuix del passat 11 de setembre de 2013 quan, durant la celebració de la Diada catalana, la cadena independentista entrà en territori valencià per Vinaròs i quan diverses organisacions valencianistes havien acodit a dita població valenciana a participar en un acte de desagravi contra la catalanisació de la Comunitat Valenciana.

Píndoles de veritat[editar | editar còdic]

El Círcul Cívic Valencià creà les Píndoles de veritat, unes imàgens que contenien una frase i una foto relacionada d'un personage a on s'argumentava i se defenia a la llengua valenciana, citant la seua font.

Reconeiximents[editar | editar còdic]

El Círcul Civic Valencià fon guardonat en la Palma Dorada al Valencianisme en l'any 2014, otorgada pel Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano d'Elig.

Cites[editar | editar còdic]

El coste del catalanismo en Valencia.

Círculo Cívico denuncia las subvenciones que reciben las entidades pancatalanistas en la Comunidad Valenciana por parte del Gobierno del PP.

Círculo Cívico Valenciano (CCV) ha denunciado la cantidad de dinero que la Generalidad Valenciana ha asignado en 2013 a la Academia Valenciana de la Lengua (AVL) y al Consejo Valenciano de Cultura (CVC), dos de las numerosas instituciones y entidades que utiliza el catalanismo para "la promoción del uso y enseñanza del catalán en territorio valenciano", despreciando al valenciano.

Según los presupuestos para 2013, la dotación económica para la Academia, "la institución que oficializa y normativiza el catalán que se habla en territorio valenciano", según el CCV, es de 3.265.000 euros, que se dividen en 1.691.000 para la partida de "personal", 1.384.400 euros para "gasto corriente", y 189.430, para "operaciones de capital".

Para Círculo Cívico, llama la atención, "un año más", la partida dedicada a personal, ya que "obviamente, 21 académicos a 6.000 euros/mes, realizando actividades de dudosa utilidad a la sociedad valenciana" salen caros. "Estos 21 privilegiados tienen el demérito de ser los únicos miembros de una academia lingüística en España que cobran un salario" denuncia CCV, y añade tajante: "la mentira necesita siempre complicidad, y esta complicidad, a los valencianos, no es muy cara".

Sobre la partida "gasto corriente", explica Círculo Valenciano que este dinero es de dónde salen las habituales subvenciones a entidades como la Associació d'Editors del País Valencià, Escola Valenciana, Fundació Bromera "y similares". En 2012, la AVL distribuyó de esta partida más de 700.000 euros entre el "entramado asociativo y editorialista del catalanismo valenciano".

Con respecto al Consell Valencià de Cultura (CVC), la entidad consultiva y asesora de la Generalidad Valenciana en lo referente a la cultura, encargada de elaborar el dictamen de creación de la AVL, y la designación de los académicos, se embolsará este año 1.536.000 euros, correspondientes 591.000 a "personal", 894.000 a "gasto corriente", y 50.980 euros a "operaciones de capital".

El Consell tiene, según el CCV, "la virtud de contar entre sus miembros, pasados y presentes, a ínclitos personajes del entorno de la subcultura catalanista de la Comunidad Valenciana". Algunos ejemplos "paradigmáticos" son el ensayista Joan Fuster, el escritor Ferran Torrent, el escultor Andreu Alfaro, la política socialista Pepa Frau y el filólogo e historiador Manuel Sanchis.

Círculo Cívico Valenciano recalca que estas subvenciones son sólo las que provienen de la Generalidad Valenciana. Faltaría por contabilizar todo lo que reciben estas entidades pancatalanistas del Gobierno de España y de la Generalidad de Cataluña.
Círcul Cívic Valencià (El Palleter, 08.02.2013)
Dimecres 14 de maig: CCV en Madrid, a on mos reunirem en José Ignacio Sánchez, director general d'evaluació i cooperació territorial del Ministeri d'Educació. També en Francisco López, president del Consell Escolar de l'Estat. Aprofitarem el viage per a lliurar al Defensor del Pueblo una denuncia pública a la Generalitat Valenciana, a la Conselleria de Cultura i a l'AVL per deixadea de funcions, tolerància a l'adoctrinament escolar, i per contravindre en el seu manifest catalaniste la Constitució, l'Estatut valencià i la Llei de Creació de l'AVL. De pas, anem a regalar-li a la Casa del Rey un diccionari de la RACV, acadèmia a la que Sa Majestat otorgà en 1991 la categoria de "real", i que els politics valencians de tot color ningunegen sistemàticament. Demà vos contarem el resultat de les gestions.
Fernando Chiva, president de Círcul Cívic Valencià (2014)

Enllaços externs[editar | editar còdic]