Agustín Trigo Mezquita

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Agustín Trigo Mezquita
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Farmacèutic, industrial i polític.
Naiximent: 26 de setembre de 1863
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 19 de maig de 1952
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Agustín Trigo Mezquita (Valéncia, 26 de setembre de 1863 - † 19 de maig de 1952) fon un farmacèutic, industrial i polític valencià.

Biografia[editar | editar còdic]

Agustín fon fill d'un comerciant de la Plaça del Mercat de Valéncia, estudià farmàcia en Barcelona i va obtindre la llicenciatura en l'any 1888. En l'any 1892 va conseguir el grau de doctor en Madrit. Fon pioner de l'indústria farmacèutica en la ciutat de Valéncia, a on va fundar els "Laboratorios Farmacéuticos del Dr. Trigo", en el número 130 del carrer de Sagunt. El seu producte principal era el citrat de magnèsia efervescent, que es venia etiquetat en l'image d'una llauradora valenciana i al fondo la silueta del Micalet. Posteriorment, els laboratoris s'especialisarien en la fabricació d'essències i sirops de taronja i llimó.

Trinaranjus[editar | editar còdic]

Agustín fon el creador del popular refresc Trinaranjus, llançat al mercat en l'any 1933 i actualment propietat de la multinacional Cadbury Schweppes.

Trayectòria política[editar | editar còdic]

Militant del Partit d'Unió Republicana Autonomista, despuix de les eleccions municipals d'abril de 1931 formà part del nou consistori de Valéncia, i el 16 d'abril de 1931 fon escollit alcalde de Valéncia. Aprofità el càrrec per a impulsar la constitució d'una comissió regional per a redactar un proyecte d'Estatut d'Autonomia de Valéncia en juliol de 1931, pero hagué de posar la ciutat dos semanes en estat de guerra degut als assalts a edificis religiosos en maig de 1931. Deixà el càrrec en octubre de 1931 a causa de la mala acollida de les seues iniciatives.

Referències[editar | editar còdic]Predecessor:
Vicente Marco Miranda
Escudo de Valencia 2.svg
Alcalde de Valéncia

19311931
Successor:
Vicente Alfaro Moreno