Aeronàutica

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

L'aeronàutica, és la disciplina que estudia als objectes mecanics que tenen la propietat de volar, en quant al seu disseny, elaboració i les seues tècniques de control.

L'aerodinàmica està inclosa en l'aeronàutica, i s'ocupa especificament del vol, puix tracta del moviment dels gasos, i a partir d'aixó permet predir si l'aeronau dissenyada sera capaç de mantindre's en l'aire i si eixe vol sera estable.

L'aeronàutica és una ciència relativament moderna pero que despertà atracció (el fenomen huma de poder volar) des de l'antigor més remota. Cientificament fon el renaixentiste Lleonart Da Vinci, qui impressionat per la capacitat de volar de les aus escomençà a dissenyar aparats que li permeteren a l'home, en ales artificials, tindre eixa capacitat. A partir del sigle XVIII escomençaren a desenrollar-se aparats efectius per a conseguir solcar els aires aforrant temps i possibilitant en això, “acostar” les distancies.

El primer avió propulsat fon obra dels germans Orville i Wilbur Wright, que conseguiren fer-ho volar, encara que escasament, el 17 de decembre de 1903.