Diferència entre les revisions de "Esquerra política"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «El concepte d''''esquerra política''' es referix a un segment del espectre polític que considera prioritari el progressisme i la consecució de l'[[igua...».)
 
m (Esquerra s'ha renomenat com Esquerra política)

Revisió de 20:28 7 feb 2010

El concepte d'esquerra política es referix a un segment del espectre polític que considera prioritari el progressisme i la consecució de l'igualtat social per mijà dels drets colectius (socials) circumstancialment denominats drets civils, enfront d'interessos netament individuals (privats) i a una visió tradicional de la societat, representats per la dreta política. En general, tendix a defendre una societat aconfessional o llaica, progressiste, igualitària i intercultural. En funció de l'equilibri entre tots estos factors, l'esquerra política es dividix en multitut de branques ideològiques.

En Occident i en particular en aquells països on el sistema polític pot considerar-se una democràcia lliberal, normalment tant l'esquerra com la dreta són versions lliberals i democràtiques, en la medida que no propugnen cap tipo de totalitarisme.