Universitat Politècnica de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logotip de l'Universitat Politècnica de Valéncia, situar en el Campus

L'Universitat Politècnica de Valéncia (Universidad Politécnica de Valencia en castellà) és una universitat situada en la ciutat de Valéncia (Campus de Vera), Alcoy i Gandia, especialisada en coneiximents tècnics, artístics i tecnològics, en vora 30.000 alumnes i més de 2.000 professors.

Història[editar | editar còdic]

S'originà en els centres d'Ingenieria d'Alcoy i de Valéncia, a finals del sigle XIX. En el curs 1968-1969 se creà l'Institut Politècnic Superior de Valéncia, integrat per l'Escola Tècnica Superior d'Ingeniers Agrònoms, constituïda en 1959, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura creada en 1966 (i que depenia inicialment de la de Barcelona) i les Escoles Tècniques Superiors d'Ingeniers de Camins, Canals i Ports, i els Ingeniers Industrials, creades en l'any 1968.

Est Institut Politècnic Superior de Valéncia rebé popularment el nom de "El Poli", i és aixina com encara estudiants i professors (i la gent de la ciutat en general) coneix ad esta universitat.

En el decret de l'11 de març de 1971 es constituïx oficialment en el ranc d'universitat. En 1978 s'integrà la Facultat de Belles Arts. Des de llavors, el creiximent de l'universitat ha segut molt ràpit, tan físicament com en número de titulacions, departaments i centres. L'universitat ha segut marcada pel mandat com a rector de Justo Nieto Nieto de l'any 1985 al 2004, quan va ser nomenat conseller de la Generalitat Valenciana en el segon govern de Francesc Camps.

Campus, facultats i escoles[editar | editar còdic]

La UPV dispon dels següents centres docents:

Atres[editar | editar còdic]

L'Universitat Politècnica de Valéncia és membre de la catalanista Xarxa d'Universitats Institut Joan Lluís Vives. És una de les universitats més destacades en el panorama universitari espanyol (vore Ranquing d'universitats espanyoles).

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons