Identitarisme

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 20:26 22 nov 2024 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

L'identitarisme és una ideologia política associada al nacionalisme aparegut a finals del sigle XX en Europa a sovint catalogada com a extrema dreta i populista.

El moviment identitari en Europa[editar | editar còdic]

Dins dels partits nomenats identitaris, existixen diverses visions sobre el mateix concepte. Els partits més rellevants que defenen la identitat com una ideologia estan presents en diferents graus en els parlaments dels seus països, aixina com en el Parlament Europeu. En l'actualitat, hi ha diversos eurodiputats que s'agrupen entorn del grup Europa de la Llibertat i la Democràcia i com a no inscrits. Anteriorment el partit europeu Identitat, Tradició, Sobirania també n'aglutinava.

Este moviment té certa força en països com Suïssa, Àustria, França, els Països Baixos, Bèlgica o Dinamarca.

Els partits més importants són el Partit Popular Suís, el Partit Lliberal d'Àustria, el Front Nacional de França, el Vlaams Belang en Flandes, el Partit per la Llibertat en Holanda, la Lega Nord en Itàlia, el Reagrupament Popular Ortodox en Grècia, la Unió Nacional Atac en Bulgària, el Partit Popular Danés, el Partit del Progrés en Noruega, Verdaders Finlandesos en Finlàndia, el Moviment per a una Hongria Millor, els Demócrates Suecs, tots ells en representació parlamentària.