Museu de Ciències Naturals "El Carmen"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:04 31 oct 2024 per Jose2 (Discussió | contribucions)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

El Museu de Ciències Naturals "El Carmen" és un museu de continguts culturals i educatius que es troba en la localitat valenciana d'Onda, en la comarca de La Plana Baixa.

Història[editar | editar còdic]

En l'any 1952 es creà un gabinet per a les classes de Ciències, Física i Química, destinada per als estudis superiors en el colege dels Pares Carmelites d'Onda. En l'any 1955 es feu una primera ampliació i en 1957 es duplicà la seua extensió i es va obrir al públic. En l'any 1962 es va parlar d'un anteproyecte per a "un nou Museu, que albergara els continguts que a lo llarc dels anys havien anat coleccionant els Pares Carmelites" i que es va emplaçar en els terrenys que els propis Pares Carmelites disponien anexos al Convent i a l'Iglésia en accés directe des de la carretera d'Onda a Tales. A finals de 1963 es varen escomençar les obres i el nou Museu va començar a funcionar en l'any 1965.

El Museu[editar | editar còdic]

El Museu es troba en un edifici de 75 metros de llarc per 20 metros d'ample dividit en tres plantes i en un gran espai comú en el centre.

En la planta baixa es troben trentados vitrines en la fauna del món llevat les aus de tamany menor que es troben en la planta primera junt en atres seccions d'Osteologia, Anatomia, Malacologia, Oologia, Fitopatologia, Entomologia i Botànica. En la segona planta es mostren un estudi de la matèria, formació de l'univers, la terra, evolució fins a formar la vida, i evolució d'esta fins a hui.

En la planta baixa, ademés, es troba la biblioteca i sala d'exposicions temporals, l'aula de proyeccions i un aula, en capacitat per a xixanta persones, en la que es porten a terme charrades, proyeccions audiovisuals, oïments i classes específiques.

Actualment passen de 2.000 les espècies de mamífers, aus, peixos, reptils, crustacis i batracis. Aixina mateix prop de 5.500 espècies en la secció d'Invertebrats, més de 1.500 plantes en els herbaris, 3.500 minerals, més de 500 fòssils, i igual número en la secció de Malacologia. Mig centenar de peces anatòmiques i un atre tant en la secció d'Osteologia.

Observacions[editar | editar còdic]

El Museu de Ciències Naturals "El Carmen" és un referent turístic que no deixa indiferent a qui el visita. L'horari de visita és: dimarts, dimecres i dijous, de 10 a 14 hores. Divendres, dissabte i dumenge, de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores. Els preus se poden consultar en la seua pàgina web.

Referències[editar | editar còdic]