Dinastia II

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 19:51 8 nov 2021 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «La '''dinastia II''' fon un periodo de l'antic Egipte dins del període tinita, que va entre el predinàstic i el Regne antic. Va durar uns cent anys i va…»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

La dinastia II fon un periodo de l'antic Egipte dins del període tinita, que va entre el predinàstic i el Regne antic.

Va durar uns cent anys i va succeir a la dinastia I. La transició sembla que no fon massa traumàtica, encara que s'informa de desordens socials e inclús de guerra civil.

Comença en l'any 2890 a. C. i finalisa en l'any 2686 a. C. La dinastia III fon una continuació perque el seu fundador fon possiblement fill i successor de l'últim faraó de la dinastia II.

Els primers cinc reis estan ben documentats. Cap a la mitat, es creu que no governaven sobre tot Egipte. Al final, es va reunificar el país i es va establir un poder central en Hieracòmpolis.

Els noms dels faraons de la dinastia provenen de diferent fonts: tres llistes egípcies (Abidos, Saqqara i el papir de Torí), la llista de Manethó i l'arqueologia. La llista d'Abidos només té un rei després de Sened i totes les altres en tenen quatre. Donant el màxim valor a les fonts arqueològiques, la llista de faraons és la següent (dos faraons podrien ser la mateixa persona):

Hotepsekhemui Nebre Ninetjer Za (Weneg?) Weneg (Za?) Sened Nubnefer Neferkare Neferkaseker Sekhemib (Peribsen?) Peribsen (Sekhemib?) Khasekhemui