Ajuda:Com archivar una pàgina de discussió

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

És costum en L'Enciclopèdia archivar sovint les discussions passades en una pàgina de discussió quan esta arriba a ser molt extensa. Les pàgines de discussió plenes són difícils de navegar i habitualment contenen discussions obsoletes.

Ademés, les pàgines llargues són un gran problema per als usuaris en una conexió a Internet llenta.

S'ha d'archivar pàgines de discussió durant una inactivitat comprovada en la discussió, a l'igual que és millor evitar archivar en la mitat d'una discussió activa o quan tot el context de la discussió està junt.

Artículs regulars (l'artícul en si, no la seua discussió) no són archivats, ya que les seues versions antigues poden ser vistes en l'historial.

També ajuda l'etiquetar els archius en dates i breument resumir les seues discussions principals. El mètodo més comú per a archivar és el tallar i apegar


Mètodo de subpàgines

Usar una subpàgina és el mètodo més popular per a archivar una pàgina de discussió. Les pàgines d'archiu han de nomenar-se de la manera següent: pren el nom de la pàgina de discussió, i afig "/Archiu #", on # és el número de l'archiu. Tin en conte que la paraula "Archiu" té la lletra a en mayúscules i hi ha un espai abans del número.

Per eixemple:

Recorda usar el nom d'espai correcte – La part davant dels dos punts (:) – Quan archives la teua pròpia pàgina de discussió d'usuari. Hauria de escomençar en Usuari discusió: no discusió:.

També recorda mantindre un enllaç visible a l'archiu en la discussió, per a que tots puguen accedir fàcilment a temes ya agotats.

Procediment en trasllat d'historial

Este és el procediment més recomanable, puix guarda l'historial junt en la discussió.

  1. Fes clic sobre la pestanya «traslladar» en la part superior i renomena la pàgina com un archiu. Si estàs archivant una discussió vella, usa el següent número disponible; de tal manera que, si l'últim archiu era Archiu 3, nomena al nou [[/Archiu 4]].
  2. Si encara no hi ha cap archiu, nomena-lo [[/Archiu 1]].
  3. Torna a la teua pàgina de discussió que ara s'haurà convertit en una redirecció (si al fer clic sobre la teua discussió et trasllada directament, voràs que en la nova pàgina tens un enllaç a la teua discussió en la part superior esquerra).
  4. Edita la teua pàgina de discussió i elimina la redirecció.
  5. Adicionalment, és preferible afegir una "caixa" d'enllaços per a estos archius antics. Si la pàgina ya té un d'estos, simplement afig el nou enllaç ací. D'una atra manera, pots afegir el teu propi.
    • {{caixa d'archius}} genera una caixa flotant per als enllaços. Tan sols coloca els enllaços com si foren paràmetros de la plantilla, per eixemple {{caixa d'archius|[[/Archiu 1]]}}.
  6. Pots traslladar parts de la teua antiga discussió (caixes, advertències...) per mig del mètodo «copiar, tallar, apegar».

Procediment tallar-apegar

Este procediment no guarda l'historial junt en la discussió, sino que ho deixa en la pàgina de discussió principal, pero pot ser interessant en alguns cassos.

  1. Fes clic en editar esta pàgina, en la pàgina de discussió que desiges archivar.
  2. En la zona d'edició, selecciona tot el text que desiges archivar, botó dret (Windows/Linux) o comando-click (Mac).
  3. Estant encara en la finestra d'edició, fes un enllaç a l'archiu que planeges crear - pots enllaçar directament a la subpàgina posant un slash (/) davant de l'enllaç del teu navegador.
    • Si estàs fent un archiu sobre un tema, usa el nom del tema, per eixemple [[/Debat sobre nacionalitat]].
    • Si simplement estàs archivant una discussió antiga, usa el següent número disponible; de tal manera que, si l'últim archiu era Archiu 3, nomena al nou [[/Archiu 4]].
    • Si encara no hi ha cap archiu, nomena-lo [[/Archiu 1]].
  4. Adicionalment, és preferible afegir una "caixa" d'enllaços ad estos archius antics. Si la pàgina ya té un d'estos, simplement afig el nou enllaç ací. D'una atra manera, pots afegir el teu propi.
    • {{caixa d'archius}} genera una caixa flotant per als enllaços. Tan sols coloca els enllaços com si foren paràmetros de la plantilla, per eixemple {{caixa d'archius|[[/Archiu 1]]}}.