Reserva de la biosfera
En 1970 la UNESCO va iniciar el proyecte "l'home i la biosfera", que tenia com a objectiu conciliar la mentalitat i l'us dels recursos naturals, esbossant el concepte actual de desenroll sostenible. Com part d'eixe proyecte se seleccionarien àrees geogràfiques representatives dels diferents hàbitats del planeta, comprenent tant ecosistemes terrestres com marítims. Eixes àrees es coneixen com reserves de la biosfera.
Estes reserves de la biosfera estan reconegudes internacionalment, encara que permaneixen davall la sobirania dels seus respectius països, i no estan cobertes ni protegides per cap tractat internacional. Se seleccionen pel seu interés científic, basant-se en una série de criteris que determinen si un espai s'inclou en el programa.
La funció principal d'estos espais és òbviament la conservació i protecció de la biodiversitat. No obstant, també es perseguix el desenroll econòmic i humà d'estes zones, aixina com la investigació, l'educació i l'intercanvi d'informació entre les diferents reserves, que formen una ret mundial
L'any 2008, existixen 531 reserves de la biosfera en 105 països diferents.
Veja també
Enllaços externs
- Lliste de la ret de Reserva de la Biosfera, web UNESCO (anglés)
- Web oficial del programa MAB en castellà
- Pàgina de la UNESCO sobre El MAB en Llatinoamèrica
- Reserves de la Biosfera a Espanya, web UNESCO
- Comissió Nacional d'Àrees Naturals Protegides (Mèxic)
- Web oficial de la Reserva de la Biosfera de la Serra de les Neus
- Web oficial de la ONG que co-administra la Reserva de Biosfera Serra de les Mines, a Guatemala
- Web de la Reserva de la Biosfera del Cap de Gata
- Pàgina oficial de la Reserva de la Biosfera de Laciana
- Pàgina oficial de la Reserva de la Biosfera Lauca, Parinacota, Chile
- Pàgina oficial de la Reserva de la Biosfera de Menorca
- Est artícul fon creat a partir de la traducció de l'artícul es.wikipedia.org/wiki/Reserva de la biosfera de la Wikipedia en espanyol, baix llicència Creative Commons-BY-SA.