Colegiata Saint-Quiriace de Provins

Provins és una comuna francesa situada en el departament de Sena i Marne, en la regió d'Illa de França. Coneguda per la seua ben conservat patrimoni migeval, Provins és famosa pels seus festivals històrics i la seua inclusió en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

HistòriaEditar

Provins té una rica història que es remonta a l'época romana. Durant l'Edat Mija, va ser un important centre de comerç i una de les principals ciutats de la regió de Champagne. Provins va prosperar gràcies a les seues fires de comerç, que atreen a comerciants de tota Europa. Estes fires eren de tal importància que la ciutat va falcar la seua pròpia moneda.

En el sigle XIII, Provins va alcançar el seu apogeu baix el patrocini dels comtes de Champagne. No obstant, el seu decliu va començar en el sigle XIV per la Guerra dels Cent Anys i la competència d'atres ciutats comercials.

PatrimoniEditar

 
Muralles de Provins

Provins és reconeguda pel seu excepcional patrimoni migeval. Entre els seus monuments més destacats s'inclouen:

  • La Torre César: Esta torre del sigle XII és un dels emblemes de la ciutat. Originalment construïda com una fortalea, oferix vistes panoràmiques de Provins i les seues afores.
  • Les Muralles: Les impressionants muralles que rodegen la ciutat varen ser construïdes en el sigle XIII i s'estenen a lo llarc de 5 quilómetros.
  • La Colegiata de Sant Quiriace: Esta iglésia, començada en el sigle XII i mai completament terminada, és un testimoni de l'importància religiosa de la ciutat.
  • Grutes de Provins: Subterràneus migevals que varen servir com a cellers i refugis en temps de guerra.

CulturaEditar

Provins és famosa pels seus festivals històrics, com la Festa Migeval de Provins, que recrea l'atmòsfera de les antigues fires de comerç en espectàculs, mercats i desfilades. La ciutat també organisa numerosos events culturals i té una vibrant vida artística.

Patrimoni de la HumanitatEditar

En l'any 2001, Provins va ser inscrita en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO per la seua ben conservat conjunt arquitectònic migeval i la seua importància històrica en el desenroll del comerç en Europa.

Enllaços externsEditar

Commons