Ortografia
L'ortografia (del llatí orthographia i del grec ὀρθογραφία orthographía 'escritura correcta') és el conjunt de regles i convencions que rigen el sistema d'escritura habitual establit per a una llengua estàndar.
L'ortografia freqüentment ha protagonisat debats; la reforma de l'ortografia alemana de l'any 1996 dugué a un ampli debat, i finalment no fon aplicada ni en Àustria ni en Suïssa. Igualment la proposta de reforma ortogràfica del francés de l'any 1988 fon àmpliament contestada entre els anys 1988 i 1991, aplegant alguns periòdics a boicotejar la reforma.
El Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) definix ortografia (Del grec ὀρθογραφία, mat. sign., compost de ὀρθóς, correcte i de γραφία, escritura.) com:
- Escritura correcta d'una llengua.
- Conjunt de regles que regulen l'escritura d'una llengua.
Ortografia de la llengua valencianaEditar
L'ortografia del valencià són el conjunt de normes sobre l'escritura de la llengua valenciana. La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) en les Normes d'El Puig o Normes de la RACV ha codificat les normes d'escritura valencianes en base a la seua tradició i el seu us actual en criteris d'estricta valencianitat llingüística.
Vore tambéEditar
- Ortografia de la llengua valenciana, coneguda per Normes d'El Puig o de la RACV.
- Ortografia de la llengua valenciana RACV, publicació de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.
- Ortografia Valenciana Clàssica, de Josep Nebot i Pérez.
- Gramatica Normativa de la Llengua Valenciana, llibre d'En Josep Maria Guinot.