Antropologia cultural

L'antropologia cultural és la branca de l'antropologia que estudia al ser humà com a ent cultural, entenent com a cultura tot lo que la persona fa sobre la naturalra: aïnes, oficis, pràctiques, roba, cases, religions, música, relacions socials, etc.

En un principi, l'antropologia no fea distincions entre física i cultura, i es basava en les lleis evolucionistes de Charles Darwin i estudiaven les cultures subdesenrollades. Pensaven que el desenroll d'una cultura respecte a les atres s'explicava pel volum craneal dels seus habitants, tal com deyen haver demostrat experimentalment.

CorrentsEditar

  • Etnocentrisme: Manera d'entendre les cultures prenent com a base que la pròpia és la millor i la més evolucionada, i que els elements d'atres cultures que divergixen de la nostra són dolents, arcaics, salvagistes... Fon la primer corrent d'antropologia cultural que va aparéixer, pero entrà en crisis en l'arribada de l'antisemitisme, ya que conduïa fàcilment al racisme i els donava la raó.
  • Relativisme cultural: Manera d'entendre les cultures propostaper Franz Boas, que expon que els elements d'una cultura s'han d'enquadrar en relació a la cultura en qüestió i no es poden comparar en elements d'atres cultures que són diferents, pero igualment vàlits i en la seua llògica.