El Barranc de Carraixet naix en Gàtova i desemboca en Alboraya. Com tot barranc és una corrent discontinua d´aigua pero en Alboraya mai està sec. També és una reserva natural.

Biotipo

Naiximent

El barranc de Carraixet, primer forma part d’un conjunt de rambles de la Serra Calderona. En Gàtova estes rambles formen un únic caudal que descendix des de la Serra Calderona cap a l’horta.La seua mare presenta chicotets aquífers i es prou abrupta.

Bétera

Enacabant el baranc descendix als termes de Bétera on el terreny pert inclinació i el seu caixer es fa regular, pero al contrari que en el tram anterior, lo barranc està sec.

Horta nort

El barranc seguix desendint cap a l’est, i el seu llit és totalment plà. Per a previndre les inundacions, ya que en tot el seu recorregut ha arreplegat l´aigua de les montanyes, els afluents de Carpesa i Alfara del Patriarca i de les séquies, el seu caixer està canalisat.

Part final

En esta part comprén els termes d´Alboraya, Tavernes Blanques i Almàcera. Este tram és totàlment pla i mai està sec perque hi han naiximents d´aigues subterrànees. Per últim desemboca en el mar Mediterràneu.

Biocenosi

El Barranc de Carraixet alberga tant animals terrestres com marins. Destaquen les aus, peixos i chicotets mamifers. Entre ells s´estableixen relacions tròfiques i hi han productors, descomponedors, consumidors primaris, consumidors secundaris i consumidors terciaris . En el Barranc hi han dos classes de biocenosi , una en la part seca i atra en la humida que són totalment diferents .

Part seca i naiximent

Plantes

Les plantes que hi han són típiques del clima Mediterrani.Són plantes de chicotet tamany com arbustos i broça.

•En el naiximent creixen Pins, garroferes, llentiscles, oliveres, mores i romero entre atres.

•En lo que és la part seca podem trobar algunes figueres, xops o altres arbres frutals. Al final dela part seca trobem canyes o atres plantes menys importants al haver més més aigua.

Animals

Mamifers

Els mamifers de la part seca són chicotets i són hevívors, majoritàriament conills encara que també es pòden trovar javalins.També podem trobar mamífers de tamany mitjà, pero en cautivitat, que pasturen pel barranc.

Aus

Les aus de la part seca són de tamany chicotet pero pot ser que en el seu

naiximent vixquen algunes aus de gran tamany. Estes són l´àlguila i el falcó, pero la gran majoria són taulains, oronetes, perdius, guales, tòrtoles, coloms i mussols.

Reptils

Podem trobar reptils com els fardachos i les serps.

Anfibis

Els únis anfivis que viuen són granotes on tenen aigua.

Part aquàtica

Plantes

Les plantes són diferents a les de la part seca, al estar en l’aigua creixen canyes; però en el barranc s’acumula terra, lo que fa que puguen eixir atres plantes damunt d’ella. També actua com a protecció per als animals. Les plantes actuen com una ret.

Animals

Mamífers

Els unics mamifers que viuen són les rates d’aigua que habiten en les illes formades per la acumulacio de terra que les plantes mantenen.


Aus

Aus aquàtiques

Són le fojes, polles, garces, collverts, galls de canyar, martín pescador, garceta común, calamó, gaviota reidora i argons comú i real.

Terrestres

Les aus `terrestres´ són taulains i altres espècies que no viuen fixes en el Barranc del Carraixet

Reptils

El reptil més significatiu és la tortuga mediterranea d´aigua o Gàlapag europeu que està en perill d´extinció, també viuen fardachos.


Anfivis

Els anfivis que l´haviten sòn granotes

Peixos

Els peixos del Barranc són resistents i molt variats, com el samarruc, també constituixen l´aliment de moltes aus.

Curiositats

En el barranc tingué lloc el miracles dels peixets on estrova la seua ermita.