Logo

El 26 de setembre és el Dia Europeu de les Llengües, segons va proclamar el Consell d'Europa en el respal de l'Unió Europea el 6 de decembre de l'any 2001.

Objectiu

El seu principal objectiu és fomentar l'aprenentage d'idiomes en tota Europa en persones de qualsevol edat, tant en jóvens, passant per adults i acabant en vells. Ademés, els especialisats faciliten l'accés als diversos sistemes d'aprenentage.

Enquestes

D'acort en una enquesta realisada en febrer de 2006, el 56 % dels ciutadans de l'Unió Europea (25 Estats membres) parlen un idioma distint de la seua llengua materna, pero el 44 % admet solament l'aprenentage, us i coneiximent de l'idioma natiu. El 38 % dels ciutadans de l'Unió Europea indiquen que saben anglés, seguit pel 14 % que dominen l'idioma alemà i francés. El típic europeu multilingüe sol ser un estudiant o un titular d'un càrrec directiu.

Inversió

L'Unió Europea invertix 30 millons d'euros a l'any per a promoure l'aprenentage d'idiomes i la diversitat llingüística, a través dels programes Sócrates i Leonardo DaVinci, una política que va començar en l'any 1990 en el programa Lingua.

El valencià, una llengua d'Europa

El 26 de setembre es celebra el Dia Europeu de les Llengües, este dia té com a objectiu promoure la diversitat llingüística i fomentar l'aprenentage de les llengües en tota Europa. Entre elles està la milenària Llengua Valenciana, una llengua en una rica història i una profunda conexió en l'identitat cultural valenciana.

La llengua valenciana, es parla com a llengua materna en la Comunitat Valenciana. Encara que a sovint es troba en una situació de subordinació respecte al català, la seua importància cultural i social és innegable. La llengua valenciana és un vehícul d'expressió per a la lliteratura, la música, el teatre i unes atres formes d'art que enriquixen la vida cultural del Regne de Valéncia.

Mentres quede un fill bo en esta terra, ¡no ha de morir la llengua valenciana!

Vore també

Enllaços externs