Bankia

Revisió de 11:18 19 gin 2020 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Text reemplaça - ' serie ' a ' série ')
Logo de Bankia

Bankia és el nom de l'entitat financera filial del Banco Financiero y de Ahorros (BFA). Al tancament de l'any 2012, posseïa uns actius totals de 279.243 millons d'euros, un volum de negoci de més de 313.000 millons d'euros i més de 7 millons de clients de tots els segments, segons les senyes de la propia entitat.

Te la seua seu social en Valéncia, en l'antiga seu central de Bancaixa en el carrer Pintor Sorolla. La seua seu operativa i de decisió es troba en Madrit.

Història

 
Porta d'Europa de Madrit. És l'actual sèu operativa de Bankia

Bankia sorgix com a conseqüència de la proces de reestructuració del sistema de caixes d'aforro impulsat pel Banc d'Espanya a través d'un model financer denominat Sistema Institucional de Protecció (SIP).

En l'any 2010 es crea el Banco Financiero y de Ahorros fundat conjuntament per Caixa Madrit i Bancaixa, al que s'adheriren La Caja de Canaries, Caixa Laietana, Caja Rioja, Caja Ávila i Caja Segovia. Esta operació coneguda en térmens financers com fusió freda està controlada per Caja Madrit, entitat que gestionà conjuntament uns 340.000 millons d'euros d'actius i que rep ajudes del FROB.

El Banco Financiero y de Ahorros se constitui, matriu de Bankia, es constituïx el 3 de decembre de 2010 i escomençà a operar l'1 de giner de 2011. El 2 de març de 2011 se presentà el nou nom comercial, Bankia, que naix de l'unió de set entitats financeres espanyola, en presencia majoritaria en les seues zones d'influencia. La fusió de les set caixes se realisà en soles quatre mesos, ya que el contracte d'integració se firmà el 30 de juliol de 2010. L'unió se realisà baix la figura d'un Sistema Institucional de Protecció, conegut com a fusió freda. Fon presidida des de la seua constitució per politic i economiste Rodrigo Rato, sent substutit posteriorment pel Govern d'Espanya pel banquer José Ignacio Goirigolzarri.

En març de 2011 les assamblees de les set caixes d'aforros que formen part del seu accionariat aprovaren traspassar tots els seus actius i passius a Bankia, reservant-se el nom comercial, l'obra social i una série d'edificis considerats històrics.

El còdic d'entitat actual de Bankia es el 2038, heretat de Caja Madrit.[1]

Vore també

Referencies

Enllaços externs

Commons