Arquitectura victoriana

Revisió de 14:17 12 oct 2016 per Chabi (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «thumbnail|right|[[Ajuntament de Manchester, eixemple d'arquitectura victoriana.]] Es coneix com a '''arquitec...»)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Ajuntament de Manchester, eixemple d'arquitectura victoriana.

Es coneix com a arquitectura victoriana a un dels estils de construcció que va sorgir a mitan del sigle XIX, durant part del regnat de Victoria I del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda i que va tindre un fort impuls i difusió principalment en el Regne Unit, les seues colónies i en els Estats Units.

Este estil és caracterisat per prendre dissenys de l'arquitectura gòtica anglesa i atres #arquitectura usades en el seu temps. El disseny i formes de la construcció varia d'un lloc a un atre. Es va utilisar principalment en el disseny de cases particulars, encara que hi ha bons eixemples d'edificis públics i industrials.

Sala central del Museu d'Història Natural (Londres), la volta de la qual se sustenta sobre arcs de ferro fundit.

Eixemples notables de l'arquitectura victoriana es poden vore en les ciutats de Londres, Boston (en el districte de South End), Saint Louis, Galveston, Sant Francisco, Los Àngeles, Glasgow, Melbourne, Valparaíso, Manchester, Bombay, Nova Orleans i Bogotà

El barri de Boston «The South End» està reconegut com el barri victorià més gran i antic d'els Estats Units.

«The Distillery District» en Toronto conté el conjunt millor preservat i de major tamany d'arquitectura industrial de l'era victoriana en Amèrica del nort.

En Los Àngeles una dels carrers en este tipo de cases és Carroll Avenue, on la casa 1329 es va fer participe per 8 anys presa com a inspiració per a la série Charmed, i va ser usada en la película Gigoló per accident en Europa.