Estiu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Revisió de 18:50 12 oct 2009 per Vixca Valencia (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «El '''estiu''' és una de les quatre estacions de les zones templades. Segons s'observe, el estiu pot ser boreal en el Hemisferi Nort o austral en el Hemisferi Su...».)
(difs.) ← Revisió anterior | Revisió actual (difs.) | Revisió següent → (difs.)
Anar a la navegació Anar a la busca

El estiu és una de les quatre estacions de les zones templades. Segons s'observe, el estiu pot ser boreal en el Hemisferi Nort o austral en el Hemisferi Sur.

Astronòmicament, escomença en el solstici d'estiu i termina en el equinocci d'autumne. En tot i això, a voltes és considerat com els mesos sancers de decembre, giner i febrer en el hemisferisur i juny, juliol i agost en el hemisferi nort.

L'estiu està caracterisat per tindre els dies més llarcs i els rajos solars en menor inclinació, per lo que les temperatures són les més altes de l'any.

En les zones intertropicals americanes, el terme estiu sol emplear-se com a sinònim d'estació seca, es a dir, no té una connotació tèrmica, ya que se presenta en l'época de sol baix i en les temperatures manco elevades, sino pluviomètrica, en els monts de precipitacions generalment més baixos que en el rest de l'any.