Diferència entre les revisions de "Antonio Garamendi"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 24: Llínea 24:
 
== President de la CEOE ==
 
== President de la CEOE ==
  
El 20 de novembre de l'any [[2018]] fon elegit president de la [[Confederació Espanyola d'Organisacions Empresarials]] (CEOE), substituint a [[Juan Rosell]] que li havia vençut en [[2014]]. Fon tornat a ser reelegit el 23 de novembre de [[2022]], front a [[Virginia Guínda]]. En l'any [[2023]] la CEOE canvià l'estatus del seu president, que facturava els seus servicis com a autònom i que ara passarà a estar en nòmina de l'organisació. Percebrà per esta funció una remuneració de casi 400.000 euros anuals.
+
El [[20 de novembre]] de l'any [[2018]] fon elegit president de la [[Confederació Espanyola d'Organisacions Empresarials]] (CEOE), substituint a [[Juan Rosell]] que li havia vençut en [[2014]]. Fon tornat a ser reelegit el 23 de novembre de [[2022]], front a [[Virginia Guínda]]. En l'any [[2023]] la CEOE canvià l'estatus del seu president, que facturava els seus servicis com a autònom i que ara passarà a estar en nòmina de l'organisació. Percebrà per esta funció una remuneració de casi 400.000 euros anuals.
  
 
== Premis i guardons ==
 
== Premis i guardons ==

Revisió de 09:46 7 ago 2023

Antonio Garamendi Lecanda
Acto de clausura de la Asamblea General de CEIM 06.jpg
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Empresari.
Naiximent: 8 de febrer de 1958
Lloc de naiximent: Guecho, Viscaya, País Vasc, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Antonio Garamendi Lecanda (Guecho, Viscaya, 8 de febrer de 1958) és un empresari espanyol, actual president de la Confederació Espanyola d'Organisacions Empresarials (CEOE). Anteriorment va eixercitar el càrrec de tesorer de la CEOE i també fon el president de la federació espanyola del metal (ConfeMetal).

Biografia

Antonio Garamendi és fill d'una família de llarga tradició empresarial. El seu pare Rafael Garamendi Aldecoa, fon president de la naviera Marítima del Nervión i conseller en indústries com a Tubos Reunits i Aldecoa. El seu yayo i besyayo, abdós arquitectes, varen construir les llars dels nous industrials viscains, tant en Bilbao com en Guecho.

Llicenciat en Dret per l'Universitat de Deusto. Des de molt jove es va dedicar al món de l'empresa, centrant-se en tres àmbits: negoci familiar, proyectes impulsats per ell mateix (menudes i mijanes empreses) i presència en diversos consells d'administració i consells assessores de grans empreses (Ret Elèctrica d'Espanya, Bankoa, L'Equitativa, Babcock & Wilcox, Albura i Tubos Reunits).

Fon també president de Handyman i del Grup Negocis. La seua activitat empresarial privada se centra en els sectors del metal, construcció, immobiliari, segurs i hostaleria, participant com a accioniste o conseller en distintes empreses.

En tot, la seua major notorietat li va aplegar de l'àmbit de les organisacions empresarials. Va començar en la fundació de l'Associació de Jóvens Empresaris del País Vasc, de la que passà a la presidència de la Confederació Espanyola de Jóvens Empresaris (Ceaje), posteriorment a la de la Confederació Iberoamericana de Jóvens Empresaris, i finalment va assumir la Presidència de la Confederació Espanyola de Menudes i Mijanes Empreses (CEPYME). Ha segut membre de la Junta Directiva de la Confederació Empresarial de Viscaya, de la Comissió Eixecutiva del Metal de Viscaya, de la Cambra de Comerç de Viscaya i vocal de la Cambra de Viscaya. Dins de la CEOE, ha eixercitat diversos llocs d'importància, tals com la tesoreria i la presidència de la federació del Metal (Confemetal).

President de la CEOE

El 20 de novembre de l'any 2018 fon elegit president de la Confederació Espanyola d'Organisacions Empresarials (CEOE), substituint a Juan Rosell que li havia vençut en 2014. Fon tornat a ser reelegit el 23 de novembre de 2022, front a Virginia Guínda. En l'any 2023 la CEOE canvià l'estatus del seu president, que facturava els seus servicis com a autònom i que ara passarà a estar en nòmina de l'organisació. Percebrà per esta funció una remuneració de casi 400.000 euros anuals.

Premis i guardons

  • 2020. Premi Tintero (2020). Otorgat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE).

Distincions

  • 2021. Gran Creu de l'Orde del Mèrit Militar (15 de juny de 2021).

Enllaços externs

Commons