Diferència entre les revisions de "Ferran Suay"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 14: Llínea 14:
 
== Biografia ==
 
== Biografia ==
  
Ferran Suay és doctor en Psicologia per l'[[Universitat de Valéncia]], a on exercix com a professor de Psicobiologia, i expert en «assertivitat llingüística». Ha segut president de la ''Xarxa Europea d'Igualtat Lingüística'' (en [[valencià]], Ret Europea d'Igualtat Llingüística), membre de la Junta Directiva d'[[Acció Cultural del País Valencià]] (ACPV), i director del Servici de Formació Permanent i Innovació Educativa de l'Universitat de Valéncia. En l'any [[2010]] participà en [[Mallorca]] en la quarta edició de les ''Jornades de Normalització Lingüística'' (en valencià, Jornades de Normalisació Llingüística).
+
Ferran Suay és doctor en Psicologia per l'[[Universitat de Valéncia]], a on exercix com a professor de Sicobiologia, i expert en «assertivitat llingüística». Ha segut president de la ''Xarxa Europea d'Igualtat Lingüística'' (en [[valencià]], Ret Europea d'Igualtat Llingüística), membre de la Junta Directiva d'[[Acció Cultural del País Valencià]] (ACPV), i director del Servici de Formació Permanent i Innovació Educativa de l'Universitat de Valéncia. En l'any [[2010]] participà en [[Mallorca]] en la quarta edició de les ''Jornades de Normalització Lingüística'' (en valencià, Jornades de Normalisació Llingüística).
  
 
== Obra ==
 
== Obra ==

Última revisió del 18:34 1 maig 2023

Ferran Suay Lerma
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Sicòlec i escritor
Naiximent: 14 de novembre de 1959
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Ferran Suay Lerma (Valéncia, 14 de novembre de 1959) és un sicòlec valencià d'ideologia pancatalanista.

Biografia[editar | editar còdic]

Ferran Suay és doctor en Psicologia per l'Universitat de Valéncia, a on exercix com a professor de Sicobiologia, i expert en «assertivitat llingüística». Ha segut president de la Xarxa Europea d'Igualtat Lingüística (en valencià, Ret Europea d'Igualtat Llingüística), membre de la Junta Directiva d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), i director del Servici de Formació Permanent i Innovació Educativa de l'Universitat de Valéncia. En l'any 2010 participà en Mallorca en la quarta edició de les Jornades de Normalització Lingüística (en valencià, Jornades de Normalisació Llingüística).

Obra[editar | editar còdic]

  • Sortir de l'armari lingüístic.
  • Psicobiologia de l'esport i l'activitat física.
  • El català em sedueix (junt ad atres autors).
  • Cortisol, en Felix Ehrlenspiel & Katharina Strahler: Psychoneuroendocrinology of Sport and Exercise, Routledge, 2012.
  • Staleness and the overtraining syndrome, en Felix Ehrlenspiel & Katharina Strahler: Psychoneuroendocrinology of Sport and Exercise, Routledge, 2012.

Premis[editar | editar còdic]

  • Premi Sant Jordi Lupa d'Or (2011), atorgat per la Societat Catalana de Sociollingüística (IEC) al millor llibre sobre la matèria per Sortir de l'armari lingüístic.
  • Premi Baptista Basset (2011) concedit per l'Associació Tirant lo Blanc (ACV Tirant lo Blanc) (sic) en reconeixement a l'activitat valencianista (sic) de base.

Enllaços externs[editar | editar còdic]