Diferència entre les revisions de "Proyecte:Escriure en valencià"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 12: Llínea 12:
  
 
*'''¡Tindre una enciclopèdia digna i seria en Llengua valenciana es responsabilitat de tots els colaboradors!'''.
 
*'''¡Tindre una enciclopèdia digna i seria en Llengua valenciana es responsabilitat de tots els colaboradors!'''.
 +
 +
 +
== Normativa utilisada en Uiquipèdia ==
 +
[[Uiquipèdia]] seguix les Normes d'El Puig per a la Llengua Valenciana de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] que daten de l'any 1981. '''Uiquipédia''' en valencià permet l'us de qualsevol de les normatives de la Llengua Valenciana que seguixen els criteris de la [[RACV]], ya siga segons la reforma normativa feta per la RACV el 1 de Juliol de 2003 o en les [[Normes d'El Puig]] anteriors a dita reforma. El criteri que se sol utilisar és el de mantindre en tot un artícul el mateix criteri ortogràfic.
 +
 +
A banda, en els artículs referents a llocs, cultura, elements característics, etc. d'una comarca o població concreta, es pot utilisar el dialecte local del valencià, sempre que es respecte la normativa ortogràfica de la [[RACV]].
  
  
Llínea 63: Llínea 69:
 
*[http://www.softwarevalencia.com/sinonims.php Diccionari de sinòmins i antónims en Valencià, en Software Valencià]
 
*[http://www.softwarevalencia.com/sinonims.php Diccionari de sinòmins i antónims en Valencià, en Software Valencià]
  
== Normativa utilisada en Uiquipèdia ==
 
'''Uiquipèdia''' en valencià permet l'us de qualsevol de les normatives de la Llengua Valenciana que seguixen els criteris de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]], ya siga segons la reforma normativa feta per la RACV el 1 de Juliol de 2003 o en les Normes d'el Puig anteriors a dita reforma. El criteri que se sol utilisar és el de mantindre en tot un artícul el mateix criteri ortogràfic.
 
 
A banda, en els artículs referents a llocs, cultura, elements característics, etc. d'una comarca o població concreta, es pot utilisar el dialecte local del valencià, sempre que es respecte la normativa ortogràfica de la RACV ,abans referida.
 
  
  
 
[[Categoria:Uiquipèdia]]
 
[[Categoria:Uiquipèdia]]
 
[[Categoria:Ajuda de Uiquipèdia]]
 
[[Categoria:Ajuda de Uiquipèdia]]

Revisió de 03:07 8 maig 2009

  • Un dels objectius fonamentals de Uiquipèdia es conrear i donar difusió al valencià, per tant, en mes raó serà responsabilitat de tots els colaboradors que la llengua i l'ortografia que amprem en l'enciclopèdia siga correcta, cuidada i perfectament comprensible, pero també lliure de catalanismes, castellanismes, estrangerisme i arcaismes innecessaris, etc.

Comportament bàsic a l'hora d'editar artículs

  • Per favor, revisa l'ortografia dels teus artículs i tota l'informació que edites en Uiquipèdia, abans de guardar la teua edició.
  • No introduïxques modificacions ortogràfiques o llingüístiques que no estiguen contemplades en les Normes d'El Puig o de la RACV. No som nosatres els que hem de normativisar la Llengua Valenciana.
  • Cenyix-te exclusivament a les normes, regles i formes ortogràfiques establides.
  • ¡Tindre una enciclopèdia digna i seria en Llengua valenciana es responsabilitat de tots els colaboradors!.


Normativa utilisada en Uiquipèdia

Uiquipèdia seguix les Normes d'El Puig per a la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana que daten de l'any 1981. Uiquipédia en valencià permet l'us de qualsevol de les normatives de la Llengua Valenciana que seguixen els criteris de la RACV, ya siga segons la reforma normativa feta per la RACV el 1 de Juliol de 2003 o en les Normes d'El Puig anteriors a dita reforma. El criteri que se sol utilisar és el de mantindre en tot un artícul el mateix criteri ortogràfic.

A banda, en els artículs referents a llocs, cultura, elements característics, etc. d'una comarca o població concreta, es pot utilisar el dialecte local del valencià, sempre que es respecte la normativa ortogràfica de la RACV.


Com corregir artículs en valencià

Corrector de la RACV

Si lo que vols es corregir un artícul, lo mes pràctic es que li passes a tot el text el corrector de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana per a Open Office 3. Es un programa senzill d'instalar i funciona en el teu ordenador com un programa de "Word" normal.


Correctors on-line en valencià

Si no vols instalar-te un programa o te pareix complicada l'anterior solució, dispons de 2 correctors on-line de valencià en internet. Només insertant el text, t'ho corregira tot, sense instalar-te absolutament res.


Diccionaris on-line de Valencià

Si lo que vols es comprovar la traducció d'una paraula en concret o si una paraula existix o no en valencià, si es valenciana o no, etc...lo mes pràctic es que consultes tots els teus dubtes directament en estos Diccionaris on-line de valencià. Son ràpits i molt pràctics.


Ortografia i Normativa de la Llengua Valenciana

Si lo que vols es consultar l'Ortografia i la Normativa de la Llengua Valenciana consulta esta documentació:


Verps en Valencià

Si lo que vols es consultar com s'escriu un verp o una forma verbal, estes 3 ferramentes te donen la possibilitat de consultar totes les flexions completes dels verps en valencià:


Sinònims i antònims en Valencià

Si lo que necessites es consultar un sinònim o antònim en valencià, utilisa el Diccionari de Sinònims i Antònims en valencià on-line: