Diferència entre les revisions de "Muchamel"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Llínea 8: Llínea 8:
  
 
[[Categoria:Pobles de la Província d'Alacant]]
 
[[Categoria:Pobles de la Província d'Alacant]]
 +
FESTES LOCALS
 +
Les principals festes locals es celebren el dia 1 de març i els primers dies de setembre.En els dos casos les festes estan dedicades a la Mare de Déu de Loreto, patrona de Muchamel. El seus origens nos porten als inicis del segle XVI, quan la població decidí construir una església per a evitar que els veïns hagueren de traslladar-se a Sant Joan quan volien oir missa. Els muchamelers desijaven tindre una image de la Mare de Déu a la que poder venerar en eixa primera església que no tenia encara cap image. Per ad este fi compraren un quadro que els va oferir un pintor de Biar, al qual li van donar l'advocació de "Mare de Déu del Loreto". Esta image era treta en provessó quan s'organisaven rogatives demanant pluja per als camps, cosa que era molt corrent en una població eminentment agrària. En una d'estes rogatives que es dirigia al monasteri de la Santa Faç, l'any 1545, es va produir un milacre, fent que la image plorara, al mateix temps que la pluja descarregava sobre la població aliviant la seca que patien en tota l'Horta d'Alacant. En agraïment a la Mare de Déu els jurats de Muchamel van prometre celebrar "el Milacre de la Llàgrima" permanentment. Des d'aquell any cada u de març es celebra solemnement esta festivitat.

Revisió de 23:18 15 abr 2009

Muchamel es una localitat de la Comunitat Valenciana, situada en la província d'Alacant, a 9 km. de la capital.

Pertany a la comarca denominada "l'Alacantí", nom este sense cap tradició històrica, que pretén substituir a l'històric nom de la comarca: L'horta d'Alacant.

Muchamel es troba en el cor de l'Horta d'Alacant i mostra d'això és la seua intensa activitat agrària que ha arribat inclús a donar nom a una varietat pròpia de tomata (Tomata Muchamel).

El municipi ha anat creixent degut a la seua proximitat a la ciutat d'Alacant, arribant a tindre en l'actualitat més de 22.000 habitants. FESTES LOCALS Les principals festes locals es celebren el dia 1 de març i els primers dies de setembre.En els dos casos les festes estan dedicades a la Mare de Déu de Loreto, patrona de Muchamel. El seus origens nos porten als inicis del segle XVI, quan la població decidí construir una església per a evitar que els veïns hagueren de traslladar-se a Sant Joan quan volien oir missa. Els muchamelers desijaven tindre una image de la Mare de Déu a la que poder venerar en eixa primera església que no tenia encara cap image. Per ad este fi compraren un quadro que els va oferir un pintor de Biar, al qual li van donar l'advocació de "Mare de Déu del Loreto". Esta image era treta en provessó quan s'organisaven rogatives demanant pluja per als camps, cosa que era molt corrent en una població eminentment agrària. En una d'estes rogatives que es dirigia al monasteri de la Santa Faç, l'any 1545, es va produir un milacre, fent que la image plorara, al mateix temps que la pluja descarregava sobre la població aliviant la seca que patien en tota l'Horta d'Alacant. En agraïment a la Mare de Déu els jurats de Muchamel van prometre celebrar "el Milacre de la Llàgrima" permanentment. Des d'aquell any cada u de març es celebra solemnement esta festivitat.