Diferència entre les revisions de "Llògica lliure"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
(No es mostren 4 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
La ''' llògica lliure ''' (de l'anglés ''Free logic'') és un [[sistema llògic]] sense presuposts existencials. És a dir, els seus teoremes són vàlits en tots els [[Domini de discurs|dominis]], incloent-hi el domini buit.
+
La ''' llògica lliure ''' (de l'[[anglés]] ''Free logic'') és un [[sistema llògic]] sense presuposts existencials. És dir, els seus teoremes són vàlits en tots els [[Domini de discurs|dominis]], incloent-hi el domini buit.
  
Va ser proposta per primera vegada en la década dels anys cinquanta. [[Karel Lambert]], un dels seus fundadors, va ser qui va acunyar-ne el terme. D'acort en Lambert, l'expressió «llògica lliure» és una abreviació de «lliure de suposicions d'existència respecte als seus termes, generals o singulars».
+
Va ser proposta per primera vegada en la década dels anys cinquanta. [[Karel Lambert]], un dels seus fundadors, va ser qui va acunyar-ne el terme. D'acort en Lambert, l'expressió «llògica lliure» és una abreviació de «lliure de suposicions d'existència respecte als seus térmens, generals o singulars».
  
== Vínculs externs ==
+
== Enllaços externs ==
 
* [http://gradstudies.ss.uci.edu/scholarship_opps_lambert Lloc ''web'' de Karel Lambert].
 
* [http://gradstudies.ss.uci.edu/scholarship_opps_lambert Lloc ''web'' de Karel Lambert].
  
 
[[Categoria:Sistemes llògics]]
 
[[Categoria:Sistemes llògics]]

Última revisió del 15:22 1 jul 2024

La llògica lliure (de l'anglés Free logic) és un sistema llògic sense presuposts existencials. És dir, els seus teoremes són vàlits en tots els dominis, incloent-hi el domini buit.

Va ser proposta per primera vegada en la década dels anys cinquanta. Karel Lambert, un dels seus fundadors, va ser qui va acunyar-ne el terme. D'acort en Lambert, l'expressió «llògica lliure» és una abreviació de «lliure de suposicions d'existència respecte als seus térmens, generals o singulars».

Enllaços externs[editar | editar còdic]