Diferència entre les revisions de "Renaiximent flamenc"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «La '''Pintura del Renaiximent flamenca i dels Països Baixos''' representa la resposta al segle XVI dels artistes del nort al [[Renaiximent_italià#Pintura...».)
 
 
(No es mostren 6 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
La '''Pintura del Renaiximent flamenca i dels Països Baixos''' representa la resposta al [[segle XVI]] dels artistes del nort al [[Renaiximent_italià#Pintura|Renaiximent italià]]. Estes artistes, que van des de els [[manierisme|manieristes]] d'[[Anvers]] i [[Hieronymus Bosch]] de començament del segle, fins als [[manieristes del nort]] de final del XVI com [[Hendrick Goltzius]] i [[Joachim Wtewael]], bevien tant de les innovacions recents de la pintura italiana com de les tradicions locals dels [[primitius flamencs]]. [[Anvers]] era el centre artístic més important de la regió. Molts artistes treballaven per les corts europees, com el [[Hieronymus Bosch|Bosch]], les images fantàstiques del qual varen deixar un ampli llegat. [[Jan Mabuse]], [[Maarten van Heemskerck]] i [[Frans Floris]] varen adoptar els models italians per a incorporar-los al seu propi llenguage artístic. Els pintors holandesos i flamencs també varen incorporar temes nous com el [[paisage (gènero pictòric)|paisage]] i la [[pintura de gènero]]. [[Joachim Patinir]], per eixemple, va jugar un rol important desenroll els paisages, mentres que [[Pieter Brueghel el Vell]] i [[Pieter Aertsen]] varen contribuir a popularisar la [[pintura de gènero]].
+
La '''Pintura del Renaiximent flamenca i dels Països Baixos''' representa la resposta al [[sigle XVI]] dels artistes del nort al [[Renaiximent_italià#Pintura|Renaiximent italià]].
  
 +
Estos artistes, que van des d'els [[manierisme|manieristes]] d'[[Amberes]] i [[Hieronymus Bosch]] de començament del sigle, fins als [[manieristes del nort]] de final del sigle XVI com [[Hendrick Goltzius]] i [[Joachim Wtewael]], bevien tant de les innovacions recents de la pintura italiana com de les tradicions locals dels [[primitius flamencs]].
 +
 +
[[Amberes]] era el centre artístic més important de la regió. Molts artistes treballaven per les corts [[Europa|europees]], com el [[Hieronymus Bosch|Bosch]], les imàgens fantàstiques del qual varen deixar un ampli llegat. [[Jan Mabuse]], [[Maarten van Heemskerck]] i [[Frans Floris]] varen adoptar els models italians per a incorporar-los al seu llenguage artístic propi.
 +
 +
Els pintors holandesos i flamencs també varen incorporar temes nous com el [[païsage (gènero pictòric)|païsage]] i la [[pintura de gènero]]. [[Joachim Patinir]], per eixemple, va jugar un rol important desenroll els païsages, mentres que [[Pieter Brueghel el Vell]] i [[Pieter Aertsen]] varen contribuir a popularisar la [[pintura de gènero]]. 
 +
 +
[[Categoria:Pintura]]
 
[[Categoria:Pintura flamenca|Renaiximent]]
 
[[Categoria:Pintura flamenca|Renaiximent]]

Última revisió del 11:51 14 jul 2024

La Pintura del Renaiximent flamenca i dels Països Baixos representa la resposta al sigle XVI dels artistes del nort al Renaiximent italià.

Estos artistes, que van des d'els manieristes d'Amberes i Hieronymus Bosch de començament del sigle, fins als manieristes del nort de final del sigle XVI com Hendrick Goltzius i Joachim Wtewael, bevien tant de les innovacions recents de la pintura italiana com de les tradicions locals dels primitius flamencs.

Amberes era el centre artístic més important de la regió. Molts artistes treballaven per les corts europees, com el Bosch, les imàgens fantàstiques del qual varen deixar un ampli llegat. Jan Mabuse, Maarten van Heemskerck i Frans Floris varen adoptar els models italians per a incorporar-los al seu llenguage artístic propi.

Els pintors holandesos i flamencs també varen incorporar temes nous com el païsage i la pintura de gènero. Joachim Patinir, per eixemple, va jugar un rol important desenroll els païsages, mentres que Pieter Brueghel el Vell i Pieter Aertsen varen contribuir a popularisar la pintura de gènero.