Diferència entre les revisions de "Idioma mari"

(Pàgina nova, en el contingut: «El '''mari''' o '''cheremis''' (en mari: марий йылме) és una llengua parlada per més de 600.000 persones pertanyents a la rama fino-ugria de la famíl...».)
 
 
(No es mostren 3 edicions intermiges d'2 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
El '''mari''' o '''cheremis''' (en mari: марий йылме) és una llengua parlada per més de 600.000 persones pertanyents a la rama fino-ugria de la família de llengües uràliques. Se gasta principalment en la [[República de Mari-El]] de la [[Federació Russa]] aixina com el àrea a través de la conca del [[riu Vjatka]] cap al est dels [[monts Urals]]. Els seus parlants també se poden trobar en les regions de [[Tartaristà]], [[Udmúrtia]] i [[Perm]].
+
El '''mari''' o '''cheremis''' (en mari: марий йылме) és una llengua parlada per més de 600.000 persones pertanyents a la rama fino-ugria de la família de [[llengües uràliques]].  
 +
 
 +
Se gasta principalment en la [[República de Mari-El]] de la [[Federació Russa]] aixina com el àrea a través de la conca del [[riu Vjatka]] cap al est dels [[monts Urals]].  
 +
 
 +
Els seus parlants també se poden trobar en les regions de [[Tartaristà]], [[Udmúrtia]] i [[Perm]].
  
  
 
{{Llengües uràliques}}
 
{{Llengües uràliques}}
 
[[Categoria:Llengües]]
 
[[Categoria:Llengües]]
[[Categoia:Llengües uràliques]]
+
[[Categoria:Llengües uràliques]]

Última revisió del 11:21 17 oct 2024

El mari o cheremis (en mari: марий йылме) és una llengua parlada per més de 600.000 persones pertanyents a la rama fino-ugria de la família de llengües uràliques.

Se gasta principalment en la República de Mari-El de la Federació Russa aixina com el àrea a través de la conca del riu Vjatka cap al est dels monts Urals.

Els seus parlants també se poden trobar en les regions de Tartaristà, Udmúrtia i Perm.


Llengües uràliques
Finés · Estoni · Húngar · Mari · Komi · Udmurt · Moksha · Erzia · Set · Võro · Careli · Ingri · Livoni · Vepsi · Voti · Janti · Mansi · Nenezo