Diferència entre les revisions de "Estadi José Rico Pérez"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «300px|thumb|Estadi José Rico Pérez»)
 
(Etiquetes: Editat des de la versió per a mòvils Editat des de la versió per a mòvils Edició mòvil alvançada)
 
(No se mostren 10 edicions intermiges del mateix usuari)
Llínea 1: Llínea 1:
 
[[Archiu:Estadio José Rico Pérez en obras.jpg|300px|thumb|Estadi José Rico Pérez]]
 
[[Archiu:Estadio José Rico Pérez en obras.jpg|300px|thumb|Estadi José Rico Pérez]]
 +
L' '''Estadi José Rico Pérez''' és un recint deportiu de titularitat pública, és dir de l'[[ajuntament d'Alacant]]. Ubicat en la ciutat de [[Alacant]], estaja els partits com a local del primer equip de l'[[Hèrcules d'Alacant Club de Fútbol|Hèrcules d'Alacant C.F.]], que milita en la campanya 2022/23 en la categoria de 2ª RFEF. Fon inaugurat el [[3 d'agost]] de [[1974]] i té un aforament de 29.500 espectadors
 +
 +
Fon una de les dèsset sèus del [[Copa Mundial de Fútbol de 1982|Mundial de 1982]], havent acollit tres partits, entre ells el que decidia el tercer i quart lloc. Ademés, ha albergat nou encontres de la [[Selecció de fútbol d'Espanya|selecció espanyola]].
 +
 +
== Història ==
 +
Construït per l'Hèrcules, fon inaugurat el [[3 d'agost]] de [[1974]] en un partit amistós entre l'[[Hèrcules Club de Fútbol]] i el [[Fútbol Club Barcelona|FC Barcelona]]. El primer partit oficial ho varen disputar l'Hèrcules i el [[Real Múrcia]] i va finalisar en empat a dos gols.
 +
L'estadi presa el nom de '''José Rico Pérez''', president de l'Hèrcules que fon el promotor de la construcció del mateix.
 +
 +
En l'estadi es disputaren tres partits del [[Copa Mundial de Fútbol de 1982]], dos d'ells de la fase prèvia en qué actuava la [[Selecció Argentina de Fútbol|Selecció d'Argentina]] com a local, i el partit pel tercer i quart lloc disputat per [[Selecció de fútbol de França|França]] i [[Selecció de fútbol de Polònia|Polònia]], resultant guanyador l'equip polonés.
 +
 +
En l'any [[1994]] l'estadi passa a ser propietat municipal, despuix de l'acort del Club i l'Ajuntament pel qual este últim comprava la instalació per 900 millons de les antigues Pessetes, perqué el Club cancelara els seus deutes i realisara la conversió en Societat Anònima Deportiva.
 +
 +
El [[11 d'abril]] de [[2007]], el [[Estadi José Rico Pérez]] deixa de ser propietat municipal per a passar a propietat de l''''Hèrcules''' despuix de 13 anys, despuix de pagar el preu que costà més la pujada del [[IPC]] des de [[1994]]. Ademés, s'està gestant un proyecte per a reformar l'estadi en arquitectes de renom mundial. Des del club es pretén crear un estadi que siga punt de referència en la ciutat de [[Alacant]].
 +
 +
Finalment varen ser dos els proyectes triats per a remodelar l'estadi; els alacantins Subarquitectura i Ene6. En l'any (2008) abdós estudis estan treballant en el proyecte definitiu".
 +
 +
== Enllaços externs ==
 +
{{commonscat|José Rico Pérez Stadium}}
 +
* [https://herculesdealicantecf.com/estadio-jose-rico-perez/ L'estadi en el portal de l'Hèrcules CF]
 +
* [http://www.youtube.com/watch?v=0TkQvCezR0k Vídeo sobre l'inauguració del Rico Pérez] Reportage emés pel [[NO-DO]].
 +
 +
[[Categoria:Estadis de fútbol de la Comunitat Valenciana]]

Última revisió del 23:16 29 set 2023

Estadi José Rico Pérez

L' Estadi José Rico Pérez és un recint deportiu de titularitat pública, és dir de l'ajuntament d'Alacant. Ubicat en la ciutat de Alacant, estaja els partits com a local del primer equip de l'Hèrcules d'Alacant C.F., que milita en la campanya 2022/23 en la categoria de 2ª RFEF. Fon inaugurat el 3 d'agost de 1974 i té un aforament de 29.500 espectadors

Fon una de les dèsset sèus del Mundial de 1982, havent acollit tres partits, entre ells el que decidia el tercer i quart lloc. Ademés, ha albergat nou encontres de la selecció espanyola.

Història[editar | editar còdic]

Construït per l'Hèrcules, fon inaugurat el 3 d'agost de 1974 en un partit amistós entre l'Hèrcules Club de Fútbol i el FC Barcelona. El primer partit oficial ho varen disputar l'Hèrcules i el Real Múrcia i va finalisar en empat a dos gols. L'estadi presa el nom de José Rico Pérez, president de l'Hèrcules que fon el promotor de la construcció del mateix.

En l'estadi es disputaren tres partits del Copa Mundial de Fútbol de 1982, dos d'ells de la fase prèvia en qué actuava la Selecció d'Argentina com a local, i el partit pel tercer i quart lloc disputat per França i Polònia, resultant guanyador l'equip polonés.

En l'any 1994 l'estadi passa a ser propietat municipal, despuix de l'acort del Club i l'Ajuntament pel qual este últim comprava la instalació per 900 millons de les antigues Pessetes, perqué el Club cancelara els seus deutes i realisara la conversió en Societat Anònima Deportiva.

El 11 d'abril de 2007, el Estadi José Rico Pérez deixa de ser propietat municipal per a passar a propietat de l'Hèrcules despuix de 13 anys, despuix de pagar el preu que costà més la pujada del IPC des de 1994. Ademés, s'està gestant un proyecte per a reformar l'estadi en arquitectes de renom mundial. Des del club es pretén crear un estadi que siga punt de referència en la ciutat de Alacant.

Finalment varen ser dos els proyectes triats per a remodelar l'estadi; els alacantins Subarquitectura i Ene6. En l'any (2008) abdós estudis estan treballant en el proyecte definitiu".

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons