Diferència entre les revisions de "Físic"
(Pàgina nova, en el contingut: «'''Físic''' és el nom comú que se'ls dona als científics que es dediquen a l'àrea de les ciències físiques. Es pot considerar com el ...».) |
(Sense diferències)
|
Revisió de 07:51 16 ago 2013
Físic és el nom comú que se'ls dona als científics que es dediquen a l'àrea de les ciències físiques. Es pot considerar com el primer físic Galileo Galilei, ya que va ser la primera persona en estudiar les qüestions sobre el món material per mig del mètodo científic. La qüestió que va abordar Galileu va ser la caiguda lliure, i va ser un dels primers en donar l'equació correcta que relacionava la distància recorreguda per un cos en caiguda lliure en funció del temps.
Aristòteles va escriure el primer tractat nomenat Física que es basava en l'observació i l'abstracció, pero no tenia en conte l'experimentació, pel qual cosa no se'l pot considerar com un físic en el sentit modern del terme.
Físics importants fins al segle XXI
- Galileo Galilei
- Isaac Newton
- Christiaan Huygens
- Pierre Simon Laplace
- Georg Simon Ohm
- Nikola Tesla
- Simeon Poisson
- Lord Kelvin
- James Clerk Maxwell
- Ludwig Eduard Boltzmann
- Coulomb
- Faraday
- Helmholtz
- Heinrich Rudolf Hertz
- Claude-Louis Navier
- George Gabriel Stokes
- Urbain Le Verrier
- Stephen Timoshenko
- Emmy Noether
- Albert Einstein
- Josiah Willard Gibbs
- William Rowan Hamilton
- Joseph-Louis de Lagrange
- George Sudarshan
- Paul Dirac
- Richard Feynman
- Erwin Schrödinger
- Lev Landáu
- Stephen Hawking
Premis Nobel de Física
A partir de finals del segle segle XIX i començaments del XX la llista de guardonats en el Premi Nobel de Física dona una idea bastant adequada dels físics més destacats. Algunes notables excepcions que no s'hi troben poden ser Stephen Hawking i Paul Langevin.