Diferència entre les revisions de "Ramón Arnau García"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Contingut canviat per «Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!».)
Llínea 1: Llínea 1:
[[Image:Arnau.jpg|right|thumb|<center>Msr. Ramón Arnau</center>]]
+
Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!
'''Ramón Arnau García''' ([[1925]]-[[2008]]) naixqué en la localitat valenciana d'[[Alberic]] el 20 de decembre de [[1925]].
 
 
 
== Biografia ==
 
 
 
Ordenat preveu el 2 de Giner de [[1949]] en la capella del [[Palau Arquebisbal]] de [[Valéncia]]. Doctorat en Sagrada Teologia per l'Universitat de [[Múnich]] en [[1955]]. Fon professor de Teologia Dogmàtica en la facultat de Teologia de [[Valéncia]] des de [[1958]] fins sa jubilació, aixina com catedratic de la Mateixa i Degá en [[1974]].
 
 
 
A l'[[Arquebisbat de Valéncia]], monsenyor Arnau formà part des de [[1984]] del Consell Presbiteral del Colegi de Consultors, aixina com de la comissió diocesana de Missions des de [[1997]].
 
Deán de [[Catedral de Valéncia]] des de [[1991]] fins [[2003]], temps en el que es va dur a terme la restauració de la Seu per acollir en [[1999]] la exposició [[La llum de les Imàgens]].
 
La Conferencia Episcopal Espanyola el nomena en [[1981]] assessor de la comissió episcopal de Ensenyança i Catequesis. en [[1983]], membre de la comissió teològica d'assessorament de la Comissió Episcopal para la Doctrina de la Fe.
 
 
 
Les restes mortals de Msr. Ramón Arnau reberen sepultura el 29 de Novembre de [[2008]], al cementeri de la seua localitat natal [[Alberic]], després de la missa exequial que se celebra a las 16 hores, en la [[Catedral de Valéncia]].
 
 
 
Ramon Arnau fon membre de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] i en posterioritat de l'[[Acadèmia Valenciana de la Llengua]].
 
Autor de molts llibres de teologia, religió i lliteratura, Ramón Arnau també es reconegut com articuliste i conferenciant.
 
 
 
== Distincions ==
 
 
 
Estava en possessió de la Gran Creu de primera classe de San Raimundo de Penyafort i [[Joan Pau II]] el nomena el 28 de març de [[1999]] Protonotari Apostólio, màxima distinció honorífica que el Papa concedix als capellans. El mateix Pontífex l'havia designat en [[1984]] consultor del Secretariat per als No-creents durant un quinqueni.
 
 
 
[[Categoria: Biografies]]
 
[[Categoria:Valencians]]
 
[[Categoria: Religiosos valencians]]
 

Revisió de 16:09 8 jun 2010

Vixca només es pronuncia aixina pels apitxats de València! La resta de valencians pronunciem visca!!!