Canvis

Anar a la navegació Anar a la busca
sense resum d'edició
Llínea 1: Llínea 1: −
''Doctrina sobre la llengua valenciana'' és el títul d'un llibre editat l'any 1992 pel [[Colectiu Valldaura]] de [[Burriana]] baix l'assessorament d'En [[Josep Maria Guinot]].  
+
[[Archiu:Llidoc.jpg|thumb|250px|Portada del llibre]]
 +
 
 +
'''Doctrina sobre la llengua valenciana''', és el títul d'un llibre editat en l'any [[1992]] pel [[Colectiu Valldaura]] de [[Burriana]] baix l'assessorament del filòlec castellonenc, [[Pare Guinot|En Josep Maria Guinot]].  
    
== Ficha del llibre ==
 
== Ficha del llibre ==
Llínea 43: Llínea 45:  
c) Perque trenquen la tradició.
 
c) Perque trenquen la tradició.
   −
Pel contrari, l'ortografia que s'ha d'adoptar per a la Llengua Valenciana és la de l'Acadèmia de Cultura Valenciana, i no la de l'Institut d'Estudis Catalans, encara que porte el nom de “les normes de Castello”. Les raons son les següents:
+
Pel contrari, l'ortografia que s'ha d'adoptar per a la Llengua Valenciana és la de l'Acadèmia de Cultura Valenciana, i no la de l'Institut d'Estudis Catalans, encara que porte el nom de “les normes de Castello”. Les raons són les següents:
   −
1. La Real Acadèmia de Cultura Valenciana, és la maxima autoritat en materia de Llengua Valenciana, aixina com ho son les respectives acadèmies per al gallec, vasc, català o castellà. No és qüestió d'anar canviant d'ortografia cada vegada que canvia el color polític del titular de la Conselleria de Cultura i Educació.
+
1. La Real Acadèmia de Cultura Valenciana, és la maxima autoritat en materia de Llengua Valenciana, aixina com ho són les respectives acadèmies per al gallec, vasc, català o castellà. No és qüestió d'anar canviant d'ortografia cada vegada que canvia el color polític del titular de la Conselleria de Cultura i Educació.
    
2. La reforma ortogràfica l'ha feta la secció de filologia i llengua de l'Acadèmia, en la participació de competents colaboradors.
 
2. La reforma ortogràfica l'ha feta la secció de filologia i llengua de l'Acadèmia, en la participació de competents colaboradors.
Llínea 61: Llínea 63:  
Bibliografia
 
Bibliografia
   −
- Real Acadèmia de Cultura Valenciana. ''Documentació formal de l'ortografia de la Llengua Valenciana''. Valéncia, 1981. Catálogo de Publicaciones. 1915-1990. 75 Aniversario.
+
- Real Acadèmia de Cultura Valenciana. ''[[Documentacio formal de l'ortografia de la llengua valenciana|Documentació formal de l'ortografia de la Llengua Valenciana]]''. Valéncia, 1981. Catálogo de Publicaciones. 1915-1990. 75 Aniversario.
 +
 
 +
== Cites ==
 +
 
 +
{{Cita|... la 'llengua' valenciana no és el catala normalisat per l'Institut, ni eixe llenguage hibrit, mitat valencià i mitat catala, que han inventat ultimament i que, contra la voluntat del poble, s'està imposant pels que ara manen. La llengua valenciana és la llengua viva del poble, la qual deu ser tutelada per l'Academia Valenciana [RACV], per a que se presente en tota dignitat i esplendor, lliure de vulgarismes, castellanismes i catalanismes innecesaris.|''Doctrina sobre la llengua valenciana'' (Valéncia, 1992). Colectiu Valldaura de Burriana, baix l'assessorament del filòlec castellonenc [[Pare Guinot|En Josep Mª Guinot]]}}
    
== Vore també ==
 
== Vore també ==
Llínea 67: Llínea 73:  
* [[Colectiu Valldaura]]
 
* [[Colectiu Valldaura]]
 
* [[Josep Maria Guinot]]
 
* [[Josep Maria Guinot]]
 +
   
 +
== Enllaços externs ==
 +
 +
* [http://www.valencian.org/valencia/valldaura.htm ''Doctrina sobre la llengua valenciana'' - Valencian.org]
 +
 +
[[Categoria:Bibliografia]]
 +
[[Categoria:Llibres]]
 +
[[Categoria:Lliteratura]]
 +
[[Categoria:Lliteratura valenciana]]
 +
[[Categoria:Valencià]]
41 037

edicions

Menú de navegació