Diferència entre les revisions de "Ortografia"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
Llínea 1: Llínea 1:
L''''ortografia''' (del llatí ''orthographia'' i del grec ''ὀρθογραφία'' ''orthographía'' 'escritura correcta') és el conjunt de regles i convencions que rigen el sistema d'escritura habitual establit per a una [[llengua estàndar]].
+
L''''ortografia''' (del [[llatí]] ''orthographia'' i del grec ''ὀρθογραφία'' ''orthographía'' 'escritura correcta') és el conjunt de regles i convencions que rigen el sistema d'escritura habitual establit per a una [[llengua estàndar]].
  
L'ortografia freqüentment ha protagonisat debats; la reforma de l'ortografia alemana de l'any [[1996]] dugué a un ampli debat, i finalment no fon aplicada ni en [[Àustria]] ni en [[Suïssa]]. Igualment la proposta de reforma ortogràfica del francés de [[1988]] fon àmpliament contestada entre 1988 i [[1991]], aplegant alguns periòdics a boicotejar la reforma.
+
L'ortografia freqüentment ha protagonisat debats; la reforma de l'ortografia alemana de l'any [[1996]] dugué a un ampli debat, i finalment no fon aplicada ni en [[Àustria]] ni en [[Suïssa]]. Igualment la proposta de reforma ortogràfica del [[francés]] de l'any [[1988]] fon àmpliament contestada entre els anys 1988 i [[1991]], aplegant alguns periòdics a boicotejar la reforma.
  
 
El [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) definix ortografia (Del grec ''ὀρθογραφία'', mat. sign., compost de ''ὀρθóς'', correcte i de ''γραφία'', escritura.) com:
 
El [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV) definix ortografia (Del grec ''ὀρθογραφία'', mat. sign., compost de ''ὀρθóς'', correcte i de ''γραφία'', escritura.) com:

Última revisió del 16:32 30 set 2024

L'ortografia (del llatí orthographia i del grec ὀρθογραφία orthographía 'escritura correcta') és el conjunt de regles i convencions que rigen el sistema d'escritura habitual establit per a una llengua estàndar.

L'ortografia freqüentment ha protagonisat debats; la reforma de l'ortografia alemana de l'any 1996 dugué a un ampli debat, i finalment no fon aplicada ni en Àustria ni en Suïssa. Igualment la proposta de reforma ortogràfica del francés de l'any 1988 fon àmpliament contestada entre els anys 1988 i 1991, aplegant alguns periòdics a boicotejar la reforma.

El Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) definix ortografia (Del grec ὀρθογραφία, mat. sign., compost de ὀρθóς, correcte i de γραφία, escritura.) com:

  • Escritura correcta d'una llengua.
  • Conjunt de regles que regulen l'escritura d'una llengua.

Ortografia de la llengua valenciana[editar | editar còdic]

L'ortografia del valencià són el conjunt de normes sobre l'escritura de la llengua valenciana. La Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) en les Normes d'El Puig o Normes de la RACV ha codificat les normes d'escritura valencianes en base a la seua tradició i el seu us actual en criteris d'estricta valencianitat llingüística.

Vore també[editar | editar còdic]

Enllaços externs[editar | editar còdic]