Diferència entre les revisions de "Tallats de Moher"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
 
(No es mostren 13 edicions intermiges d'4 usuaris)
Llínea 1: Llínea 1:
[[File:Cliffs of Moher, Irlanda 01.jpg|thumb|250px|Penya-segats de Moher]]
+
[[File:Cliffs of Moher, Irlanda 01.jpg|thumb|250px|Riscles de Moher]]
  
Els '''penya-segats de Moher''' (en [[anglés]], Cliffs of Moher; en [[irlandés]]: Aillte an Mhothair, lliteralment, «penya-segats de la ruïna») es troben en el llímit suroccidental de la regió del Burren, prop de Doolin, en el comtat de Clare de la [[República d'Irlanda]].
+
Els '''tallats de Moher''' (en [[anglés]], Cliffs of Moher; en [[irlandés]]: Aillte an Mhothair, lliteralment, «tallats de la ruïna») es troben en el llímit suroccidental de la regió del Burren, prop de Doolin, en el comtat de Clare de la [[República d'Irlanda]].
  
Els penya-segats són unes formacios que s'eleven 120 m sobre l'[[oceà Atlàntic]] en el punt cridat Hag's Head i s'estenen a lo llarc de 8 quilómetros fins a alcançar una altura de 214 m.
+
Els riscles són unes formacions que s'eleven 120 m sobre l'[[oceà Atlàntic]] en el punt nomenat ''Hag's Head'' i s'estenen a lo llarc de 8 quilómetros fins a alcançar una altura de 214 m.
  
 
[[File:O'Brien's Tower.jpg|thumb|250px|Torre d'O'Brien]]
 
[[File:O'Brien's Tower.jpg|thumb|250px|Torre d'O'Brien]]
 +
La torre d'O'Brien (O'Brien's Tower) és una torre circular de pedra que es troba aproximadament en la mitat dels tallats. Va ser construïda per Sir Cornellius O'Brien en [[1835]] com a mirador per als centenars de turistes que acodien al lloc inclús  en aquell temps. Des de lo alt de l'atalaya es poden vore les Aran Islands i la Baïa de Galway, i al fondo les montanyes Maumturk en Connemara.
  
La torre d'O'Brien (O'Brien's Tower) és una torre circular de pedra que es troba aproximadament en la mitat dels penya-segats. Va ser construïda per Sir Cornellius O'Brien en [[1835]] com a mirador per als centenars de turistes que acodien al lloc inclús  en aquell temps. Des de lo alt de l'atalaya es poden vore les Aran Islands i la Baïa de Galway, i al fondo les montanyes Maumturk en Connemara.
+
Els tallats són una notable atracció turística, per lo que existix un centre de visita i un estacionament en el lloc. Hi ha una sendera que recorre els riscles en tota la seua llongitut.
 
 
Els penya-segats són una notable atracció turística, per lo que existix un centre de visita i un estacionament en el lloc. Hi ha una sendera que recorre els penya-segats en tota la seua llongitut.
 
 
 
Els penya-segats de Moher apareixen com els "Penya-segats de la Locada" (Cliffs of Insanity) en la película de [[1987]] La princesa promesa (The Princess Bride), en l'any  [[2008]] varen servir de locación per a rodar el video "L'amore" del dueto italià pop Sonohra i per a la película Harry Potter i el misteri del príncip (2009) i en el [[2011]] varen ser utilisats pel grup de roc nortamericà Maroon 5 per a gravar el vídeo del senzill "Runaway". També en estos penya-segats, el grup The Kelly Family va posar per a les fotografies del seu disc "Over The Hump". El grup Irlandés Westlife també use la locación dels penya-segats per a promocionar Irlanda en el seu video My Love primer senzill de l'àlbum Coast to Coast.
 
 
 
  
 +
Els tallats de Moher apareixen com els "Tallats de la Follia" (Cliffs of Insanity) en la película de [[1987]] La princesa promesa (The Princess Bride), en l'any  [[2008]] varen servir de localisació per a rodar el vídeo "L'amore" del duet italià pop Sonohra i per a la película Harry Potter i el misteri del príncip (2009) i en el [[2011]] varen ser utilisats pel grup de roc nortamericà Maroon 5 per a gravar el vídeo del senzill "Runaway". També en estos riscles, el grup The Kelly Family va posar per a les fotografies del seu disc "Over The Hump". El grup Irlandés Westlife també usà la localisació dels riscles per a promocionar Irlanda en el seu vídeo My Love, primer senzill de l'àlbum Coast to Coast.     
 +
 
 
== Enllaços externs ==
 
== Enllaços externs ==
 
+
{{commonscat|Cliffs of Moher}}
Fotografia: http://www.panoramio.com/user/133581/tags/Cliff%20Moher
 
 
 
 
 
  
 
[[Categoria:Irlanda]]
 
[[Categoria:Irlanda]]

Última revisió del 17:34 22 set 2024

Riscles de Moher

Els tallats de Moher (en anglés, Cliffs of Moher; en irlandés: Aillte an Mhothair, lliteralment, «tallats de la ruïna») es troben en el llímit suroccidental de la regió del Burren, prop de Doolin, en el comtat de Clare de la República d'Irlanda.

Els riscles són unes formacions que s'eleven 120 m sobre l'oceà Atlàntic en el punt nomenat Hag's Head i s'estenen a lo llarc de 8 quilómetros fins a alcançar una altura de 214 m.

Torre d'O'Brien

La torre d'O'Brien (O'Brien's Tower) és una torre circular de pedra que es troba aproximadament en la mitat dels tallats. Va ser construïda per Sir Cornellius O'Brien en 1835 com a mirador per als centenars de turistes que acodien al lloc inclús en aquell temps. Des de lo alt de l'atalaya es poden vore les Aran Islands i la Baïa de Galway, i al fondo les montanyes Maumturk en Connemara.

Els tallats són una notable atracció turística, per lo que existix un centre de visita i un estacionament en el lloc. Hi ha una sendera que recorre els riscles en tota la seua llongitut.

Els tallats de Moher apareixen com els "Tallats de la Follia" (Cliffs of Insanity) en la película de 1987 La princesa promesa (The Princess Bride), en l'any 2008 varen servir de localisació per a rodar el vídeo "L'amore" del duet italià pop Sonohra i per a la película Harry Potter i el misteri del príncip (2009) i en el 2011 varen ser utilisats pel grup de roc nortamericà Maroon 5 per a gravar el vídeo del senzill "Runaway". També en estos riscles, el grup The Kelly Family va posar per a les fotografies del seu disc "Over The Hump". El grup Irlandés Westlife també usà la localisació dels riscles per a promocionar Irlanda en el seu vídeo My Love, primer senzill de l'àlbum Coast to Coast.

Enllaços externs[editar | editar còdic]

Commons