Diferència entre les revisions de "Monasteri d'El Puig"
Llínea 2: | Llínea 2: | ||
'''El Monasteri d'El Puig''' o '''Monasteri de Santa Maria d'El Puig''', nomenat oficialment com a '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', se troba en el núcleu urbà de la localitat d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), província de [[Valéncia]], a uns 14 Km. de la ciutat de Valéncia. | '''El Monasteri d'El Puig''' o '''Monasteri de Santa Maria d'El Puig''', nomenat oficialment com a '''Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria''', se troba en el núcleu urbà de la localitat d’[[El Puig]], en la comarca de [[L'Horta]] ([[L'Horta Nort]]), província de [[Valéncia]], a uns 14 Km. de la ciutat de Valéncia. | ||
− | El Monasteri seguix realisant oficis religiosos, també es pot visitar alguna estància de l'edifici com els claustres, el saló Real, el saló Gòtic de [[Jaume I]] i la reproducció de l'espasa del Rei Jaume I. En el seu interior es troba el [[Museu Nacional de l'Imprenta i Obra Gràfica]], en sales ambientades en els | + | El Monasteri seguix realisant oficis religiosos, també es pot visitar alguna estància de l'edifici com els claustres, el saló Real, el saló Gòtic de [[Jaume I]] i la reproducció de l'espasa del Rei Jaume I. En el seu interior es troba el [[Museu Nacional de l'Imprenta i Obra Gràfica]], en sales ambientades en els chicotets tallers d'imprenta artesanal del [[Sigle XV]]. |
En l'actualitat seguix sent residència dels [[Pares Mercedaris]]. | En l'actualitat seguix sent residència dels [[Pares Mercedaris]]. |
Revisió de 17:35 29 gin 2023
El Monasteri d'El Puig o Monasteri de Santa Maria d'El Puig, nomenat oficialment com a Real Monasteri dels Pares Mercedaris d'El Puig de Santa Maria, se troba en el núcleu urbà de la localitat d’El Puig, en la comarca de L'Horta (L'Horta Nort), província de Valéncia, a uns 14 Km. de la ciutat de Valéncia.
El Monasteri seguix realisant oficis religiosos, també es pot visitar alguna estància de l'edifici com els claustres, el saló Real, el saló Gòtic de Jaume I i la reproducció de l'espasa del Rei Jaume I. En el seu interior es troba el Museu Nacional de l'Imprenta i Obra Gràfica, en sales ambientades en els chicotets tallers d'imprenta artesanal del Sigle XV.
En l'actualitat seguix sent residència dels Pares Mercedaris.
Història
L'orige del Monasteri d'El Puig se remonta als temps de la reconquista. La població d'El Puig fon conquistada en l'any 1237 per Jaume I, sent iniciat el monasteri un any despuix. La llegenda diu de la trobada en eixa data de l'image de la Verge d'El Puig que hui es conserva en l'interior del temple.
La seua rellevància històrica ve pel fet de que en este lloc es va lliurar en 1237 la confrontació definitiva per a la conquista de Valéncia, la Batalla del Puig. La Verge del Puig fon considerada durant sigles com la patrona de Regne de Valéncia.
Tal com relata el Llibre dels Fets en el tossal front al qual es troba el monasteri se situava el castell de Enesa, fortalea musulmana clau en la conquista de Balansiya (Valéncia). La conquista d'est, rodejada d'una llegenda èpica i religiosa, dugué al rei a la voluntat de fundar un monasteri precisament en este lloc, fent donació d'estes terres a Arnau de Cardona, mestre de l'Orde de la Mercé. D'esta fundació inicial que seria una senzilla capella de Reconquista no queda cap vestigi, a excepció de la portada de l'iglésia actual, pero que no està en la seua ubicació original. Este monasteri és d'orige fortificat.
Referències
Enllaços externs
- Wikimedia Commons alberga contingut multimèdia sobre Monasteri d'El Puig.