Diferència entre les revisions de "Proyecte:Política de protecció de pàgines"
Anar a la navegació
Anar a la busca
m (Protegit "Uiquipèdia:Política de protecció de pàgines" [edit=autoconfirmed:move=autoconfirmed]) |
Revisió de 21:02 3 jul 2009
Esta pàgina descriu una política oficial de L'Enciclopèdia en valencià. Ha segut elaborada i aprovada per la comunitat i el seu compliment es obligatori per a tots els editors. Pots editar-la per a millorar la seua redacció i format, pero si desiges canviar alguna qüestió de fondo, busca el consens comunitari primer. |
Tots els editors poden modificar la majoria de les pàgines encara que n'hi ha algunes excepcions ad esta regla, pàgines que només usuaris en poders de bibliotecari poden modificar:
- Pàgines protegides temporalment per a evitar l'atac continuat d'un vàndal o grup de vàndals: En estos cassos la protecció no ha de durar molt puix els vàndals no solen ser especialment obstinats (es buscaran pronte un atre objectiu). Esta és la raó per la qual es protegix la Portada, que és la pàgina més visible de Uiquipèdia, i per tant la més tentadora per al vandalisme. Per a evitar presentar una mala cara al món, esta pàgina està protegida permanentment.
- Mensages de l'interfaç: estes pàgines estan sempre protegides perqué qualsevol vandalisme o crack pot tindre un efecte immediat en tota la Uiquipèdia.
- Pàgines protegides temporalment per guerra d'edicions: Una guerra d'edicions és més que simplement treball actiu en una pàgina. Una guerra d'edicions ocorre quan dos o més posicions alternen obstinadament entre dos (o més) versions "preferides" d'una pàgina. Tal com en el escacs, on una repetició de moviments porta a taules, una guerra d'edicions portarà a que un bibliotecari no involucrat en el problema protegixca la pàgina i pose un avís de protecció temporal.
Una volta ficat l'avís, cap usuari, encara que tècnicament estiguera facultat per a fer-ho, editarà la pàgina fins que s'haja conseguit un consens en la pàgina de discussió de l'artícul.
S'entén per bibliotecari no involucrat en el problema a aquell que no ha fet edicions en l'artícul des de que el conflicte va escomençar, i que en la pàgina de discussió no s'haja mostrat favorable a cap de les posicions.