Diferència entre les revisions de "Organisació territorial d'Anglaterra"
(Pàgina nova, en el contingut: «thumb|Divisions administratives d'Anglaterra. La '''organisació territorial d'Anglaterra''' és un sistema complex d'admini...») |
(Sense diferències)
|
Revisió de 16:22 12 set 2016
La organisació territorial d'Anglaterra és un sistema complex d'administració que sempre es desenrolla. Històricament, la tapa de la jerarquia administrativa en Anglaterra era els comtats. Estes divisions havien emergit d'un espectre gran de velles unitats territorials angleses. Abans de l'unificació, eren alguns regnes, com Essex i Sussex; Ducats, com Yorkshire, Cornualles i Lancashire o, simplement, àrees de terra donades a algun noble, com és el cas de Berkshire.
Estos comtats encara existixen en la seua forma original, o casi, formant els comtats tradicionals d'Anglaterra. En molts locals, no obstant, varen anar profundament canviats o completament abolits com a municipis administratius, per varis factors.
Des del final del sigle XIX, va ocórrer una série de reorganisació del govern local. La solució a l'aparició de grans àrees urbanes era la creació de grans comtats metropolitans, centrats en les ciutats (per eixemple, Gran Manchester). En els 1990s, una reforma del govern local va començar la creació d'autoritats unitàries, on districtes varen guanyar l'estatus administratiu d'un comtat. Hui en dia, existix confusió entre els comtats cerimonials (que no formen sempre una unitat administrativa) i els comtats metropolitanes i no-metropolitanes.
Actualment, Anglaterra es dividix en quatre nivells de subdivisions administratives: regions, comtats, districtes i parròquies.