Edició de «Teologia cristiana»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
La '''teologia cristiana''' és la [[teologia]] del conjunt de creències del [[cristianisme]]. Este estudi se centra principalment en els texts del [[Antic Testament]] i del [[Nou Testament]] de la [[Bíblia]] cristiana, aixina com en la [[tradició cristiana]]. Per als cristians, tals creències són considerades «veritats fonamentals». Estos estudis se centren principalment en l'anàlisis del [[Antic Testament|Antic]] i [[Nou Testament]], que duen a realisar una exégesis dels texts, com també argumentacions racionals a partir d'ella.  
+
La '''teologia cristiana''' és la [[teologia]] del conjunt de creències del [[cristianisme]]. Este estudi se centra principalment en els texts del [[Antic Testament]] i del [[Nou Testament]] de la [[Bíblia]] cristiana, aixina com en la [[tradició cristiana]]. Per als cristians, tals creències són considerades «veritats fonamentals». Estos estudis se centren principalment en l'anàlisis del [[Antic Testament|Antic]] i [[Nou Testament]], que duen a realisar una exégesis dels texts, com també argumentacions racionals a partir d'ella. Les teòlogues i teòlecs cristians utilisen la [[exégesis]] bíblica, l'anàlisis racional i l'argumentació. Dins d'esta teologia es troba també la [[teologia històrica]], la [[exégesis|teologia bíblica o exegètica]], la [[teologia sistemàtica]] i la [[teologia pràctica]]. Les i els teòlecs poden mamprendre l'estudi de la teologia cristiana per diverses raons, com per eixemple para:
  
Els teòlecs cristians utilisen la [[exégesis]] bíblica, l'anàlisis racional i l'argumentació. Dins d'esta teologia es troba també la [[teologia històrica]], la [[exégesis|teologia bíblica o exegètica]], la [[teologia sistemàtica]] i la [[teologia pràctica]]. Els teòlecs poden mamprendre l'estudi de la teologia cristiana per diverses raons, com per eixemple para:
+
* ajudar-los a comprendre millor els principis cristians
 
+
* fer [[Religió comparada|comparacions]] entre el cristianisme i atres tradicions
* Ajudar-los a comprendre millor els principis cristians
+
* [[Apologia cristiana|defendre el cristianisme]] contra objeccions i crítiques
* Fer [[Religió comparada|comparacions]] entre el cristianisme i atres tradicions
+
* facilitar les reformes en l'Iglésia cristiana
* [[Apologia cristiana|Defendre el cristianisme]] contra objeccions i crítiques
+
* ajudar a la [[Evangelisació|propagació del cristianisme]]
* Facilitar les reformes en l'Iglésia cristiana
+
* aprofitar els recursos de la tradició cristiana per a fer front a una situació actual o a una necessitat percebuda
* Ajudar a la [[Evangelisació|propagació del cristianisme]]
 
* Aprofitar els recursos de la tradició cristiana per a fer front a una situació actual o a una necessitat percebuda
 
  
 
La teologia cristiana ha impregnat gran part de la [[cultura occidental]] no eclesiàstica, especialment en l'Europa premoderna, encara que el [[Anex:Cristianisme per país|cristianisme és una religió mundial]].  
 
La teologia cristiana ha impregnat gran part de la [[cultura occidental]] no eclesiàstica, especialment en l'Europa premoderna, encara que el [[Anex:Cristianisme per país|cristianisme és una religió mundial]].  
  
 
[[Categoria:Teologia cristiana]]
 
[[Categoria:Teologia cristiana]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!