Edició de «Títul nobiliari»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 7: Llínea 7:
 
== Abolició de la noblea ==
 
== Abolició de la noblea ==
  
En [[França]] varen ser abolits en diverses ocasions i restaurats posteriorment des de la [[Revolució francesa]] fins a la III República en  l'any [[1870]]. Actualment, a pesar de no tindre cap privilegi, són llegals alguns títuls i estan regulats des de l'any [[1986]] pel Ministeri de Justícia a través de l'Oficina de Dret Civil General (''Bureau Du droit civil général''). En atres repúbliques com [[Rússia]] des de l'any [[1917]], les resultants del dissolt [[Imperi austro-hongarés]] des de [[1918]], [[Alemanya]] des de [[1919]], [[Itàlia]] des de [[1947]] o [[Grècia]] des de l'any [[1974]] els títuls nobiliaris també varen quedar abolits i el seu us no és reconegut per cap institució dels dits estats, estant en alguns casos llegalment prohibit el seu us com en [[Àustria]].
+
En [[França]] varen ser abolits en diverses ocasions i restaurats posteriorment des de la [[Revolució francesa]] fins a la III República en  l'any [[1870]]. Actualment, a pesar de no tindre cap privilegi, són llegals alguns títuls i estan regulats des de l'any [[1986]] pel Ministeri de Justícia a través de l'Oficina de Dret Civil General (''Bureau Du droit civil général''). En atres repúbliques com [[Rússia]] des de [[1917]], les resultants del dissolt [[Imperi austro-hongarés]] des de [[1918]], [[Alemanya]] des de [[1919]], [[Itàlia]] des de [[1947]] o [[Grècia]] des de l'any [[1974]] els títuls nobiliaris també varen quedar abolits i el seu us no és reconegut per cap institució dels dits estats, estant en alguns casos llegalment prohibit el seu us com en [[Àustria]].
  
En [[Espanya]] els títuls nobiliaris varen ser llegalment abolits durant la [[Segona República Espanyola|II República]], per mig de la [[Constitució de la República Espanyola de 1931|Constitució]] aprovada el [[9 de decembre]] de [[1931]]. Esta abolició va finalisar de facto en l'any [[1939]] si be no es va fer efectiva fins a la promulgació de noves lleis [[Franquisme|franquistes]] en [[1947]]. Hi ha la costum per part de les revistes del cor, en especial del [[Hola]], i d'alguns mijos de comunicació, d'utilisar títuls nobiliaris abolits per a referir-se a personages de la prensa rosa com [[Carmen Cervera]] com ''"baronesa Thyssen"'', [[Ernesto de Hanover]] com ''"príncip d'Hanóver"'' o [[Alessandro Lecquio]] com ''"comte Lecquio"'', pero tots els títuls nobiliaris que no són d'Espanya no tenen validea llegal en el país i tampoc en els països d'orige si varen ser abolits, com és el cas.
+
En [[Espanya]] els títuls nobiliaris varen ser llegalment abolits durant la [[Segona República Espanyola|II República]], per mig de la [[Constitució de la República Espanyola de 1931|Constitució]] aprovada el [[9 de decembre]] de [[1931]]. Esta abolició va finalisar de facto en [[1939]] si be no es va fer efectiva fins a la promulgació de noves lleis [[Franquisme|franquistes]] en [[1947]]. Hi ha la costum per part de les revistes del cor, en especial del [[Hola!]], i d'alguns mijos de comunicació, d'utilisar títuls nobiliaris abolits per a referir-se a personages de la prensa rosa com [[Carmen Cervera]] com ''"baronesa Thyssen"'', [[Ernesto de Hanover]] com ''"príncip d'Hanóver"'' o [[Alessandro Lecquio]] com ''"comte Lecquio"'', pero tots els títuls nobiliaris que no són d'Espanya no tenen validea llegal en el país i tampoc en els països d'orige si varen ser abolits, com és el cas.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!