Edició de «Societat de Llingüística Romànica»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
La '''Societat de Llingüística Romànica''' (''Sociedad de Lingüística Románica'', en [[castellà]] o ''Société de Linguistique Romane'', en [[francés]]), és una associació acadèmica que té per objectiu la promoció dels estudis sobre llingüística romànica. La Societat fon creada en l'any [[1924]] en [[França]].
+
La '''Societat de Llingüística Romànica''' (''Sociedad de Lingüística Románica'', en castellà o ''Société de Linguistique Romane'', en francés), és una associació acadèmica que té per objectiu la promoció dels estudis sobre llingüística romànica. La Societat fon creada l'any [[1924]] en [[França]].
  
 
== Història i activitats ==
 
== Història i activitats ==
  
La Societat de Llingüística Romànica fon fundada per Adolphe Terracher i Oscar Bloch en [[París]] (França) en l'any [[1924]], junt a un centenar de romanistes d'uns vint països diferents.​ En els seus estatuts s'especifica que és una societat que té per objectiu reunir a les persones i institucions que s'interessen pels estudis de llingüística i filologia romàniques i desigen contribuir al seu desenroll, aixina com publicar la ''Revue de Linguistique Romane'' i organisar els congressos internacionals de Llingüística i Filologia Romàniques.​
+
La Societat de Llingüística Romànica fon fundada per Adolphe Terracher i Oscar Bloch en [[París]] (França) en 1924, junt a un centenar de romanistes d'uns vint paisos diferents.​ En els seus estatuts s'especifica que és una societat que té per objectiu reunir a les persones i institucions que s'interessen pels estudis de llingüística i filologia romàniques i desigen contribuir al seu desenroll, aixina com publicar la ''Revue de Linguistique Romane'' i organisar els congressos internacionals de Llingüística i Filologia Romàniques.​
  
La Societat de Llingüística Romànica organisa cada tres anys el Congrés Internacional de Llingüística i Filologia Romàniques. L'organisació de congressos periòdics es va parar durant la [[II Guerra Mundial|Segona Guerra Mundial]] i l'associació no va reprendre el ritme fins a l'any [[1953]] en el VII Congrés de Llingüística Romànica, celebrat en [[Barcelona]]. Els últims congressos s'han celebrat en [[Valéncia]] ([[2010]]), [[Nancy]] ([[2013]]) i [[Roma]] ([[2016]]).  
+
La Societat de Llingüística Romànica organisa cada tres anys el Congrés Internacional de Llingüística i Filologia Romàniques. L'organisació de congressos periòdics es va parar durant la [[II Guerra Mundial|Segona Guerra Mundial]] i l'associació no va reprendre el ritme fins a [[1953]] en el VII Congrés de Llingüística Romànica, celebrat en [[Barcelona]]. Els últims congressos s'han celebrat en [[Valéncia]] ([[2010]]), [[Nancy]] ([[2013]]) i [[Roma]] ([[2016]]).  
  
També publica, des de l'any [[1925]], la ''Revue de Linguistique Romane'' a on apareixen artículs d'investigació sobre llingüística romànica (sobre totes les llengües i des de totes les aproximacions metodològiques) i resenyes. Els texts s'accepten en qualsevol llengua romànica; la revista apareix en dos fascículs anuals, en [[juny]] i en [[decembre]]. El secretari de la Societat és el director de la revista.​
+
També publica, des de [[1925]], la ''Revue de Linguistique Romane'' a on apareixen artículs d'investigació sobre llingüística romànica (sobre totes les llengües i des de totes les aproximacions metodològiques) i resenyes. Els texts s'accepten en qualsevol llengua romànica; la revista apareix en dos fascículs anuals, en juny i en decembre. El secretari de la Societat és el director de la revista.​
  
En l'any [[2014]] la Societat tenia 1.029 membres, dels quals 602 eren membres individuals, de 34 paíssos diferents, i 427 eren biblioteques i institucions, de 45 paíssos diferents.
+
En l'any [[2014]] la Societat tenia 1.029 membres, dels quals 602 eren membres individuals, de 34 paisos diferents, i 427 eren biblioteques i institucions, de 45 paisos diferents.
  
 
== Presidents de la Societat ==
 
== Presidents de la Societat ==
Llínea 21: Llínea 21:
 
* Walther von Wartburg, de 1962 a 1965.
 
* Walther von Wartburg, de 1962 a 1965.
 
* John Orr, de 1965 a 1966.
 
* John Orr, de 1965 a 1966.
* [[Antoni Badia i Margarit|Antoni M. Badia i Margarit]], de 1966 a 1971, president en funcions.
+
* [[Antoni M. Badia i Margarit]], de 1966 a 1971, presidente en funciones.
 
* Kurt Baldinger, de 1971 a 1974.
 
* Kurt Baldinger, de 1971 a 1974.
 
* Bernard Pottier, de 1974 a 1977.
 
* Bernard Pottier, de 1974 a 1977.
Llínea 45: Llínea 45:
 
* III Roma (1932), organisat per Giulio Bertoni.
 
* III Roma (1932), organisat per Giulio Bertoni.
 
* IV Burdeus (1934), organisat per Adolphe Terracher.
 
* IV Burdeus (1934), organisat per Adolphe Terracher.
* V Niça (1937), organisat per Mario Roques.
+
* V Niza (1937), organisat per Mario Roques.
 
* VI Lieja (1951), organisat per Maurice Delbouille, primer depuix de la Segona Guerra Mundial.
 
* VI Lieja (1951), organisat per Maurice Delbouille, primer depuix de la Segona Guerra Mundial.
 
* VII Barcelona (1953), organisat per Antoni Griera i Antoni M. Badia i Margarit.
 
* VII Barcelona (1953), organisat per Antoni Griera i Antoni M. Badia i Margarit.
Llínea 55: Llínea 55:
 
* XIII Quebec (1971), organisat per Jean-Denis Gendron i Marcel Boudreau.
 
* XIII Quebec (1971), organisat per Jean-Denis Gendron i Marcel Boudreau.
 
* XIV Nàpols (1974), organisat per Alberto Varvaro.
 
* XIV Nàpols (1974), organisat per Alberto Varvaro.
* XV Rio de Janeiro (1977), organisat per Celso Ferreiro da Cunha.
+
* XV Riu de Janeiro (1977), organisat per Celso Ferreiro da Cunha.
* [[XVI Congrés Internacional de Llingüística i Filologia Romàniques|XVI Palma de Mallorca]] (1980), organisat per [[Francesc de Borja Moll]] i [[Aina Moll Marquès]].
+
* [[XVI Congrés Internacional de Llingüística i Filologia Romàniques|XVI Palma de Mallorca]] (1980), organisat per Francesc de Borja Moll i Aina Moll Marquès.
 
* XVII Aix-en-Provence (1983), organisat per Jean-Claude Bouvier.
 
* XVII Aix-en-Provence (1983), organisat per Jean-Claude Bouvier.
 
* XVIII Tréveris (1986), organisat per Dieter Kremer.
 
* XVIII Tréveris (1986), organisat per Dieter Kremer.

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!