Edició de «Rastre de Valéncia»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
[[File:Rastro de Valencia en Av de los Naranjos 20220206.jpg|thumb|250px|Rastro de Valéncia]]
+
El '''Rastre de Valéncia''' és un mercat a l'aire lliure d'objectes de segona mà que s'organisa tots els [[dumenge|dumenges]] i festius en la plaça de LLuís Casanova. Actualment, ho componen al voltant de 500 venedors que conformen un mercat tradicional consolidat en la ciutat dedicat, segons l'Ordenança Municipal de la Venda no Sedentària de l'[[Ajuntament de Valéncia]], a la "venda d'antiguetats i objectes usats, aixina com objectes en fallo o trencament lleu".
 
 
El '''Rastre de Valéncia''' és un mercat a l'aire lliure d'objectes de segona mà que s'organisa tots els [[dumenge|dumenges]] i festius en la plaça de Plaça Amelia Chiner. Actualment, ho componen al voltant de 500 venedors que conformen un mercat tradicional consolidat en la ciutat dedicat, segons l'Ordenança Municipal de la Venda no Sedentària de l'[[Ajuntament de Valéncia]], a la "venda d'antiguetats i objectes usats, aixina com objectes en fallo o trencament lleu".
 
  
 
== Història ==
 
== Història ==
Llínea 9: Llínea 7:
 
Despuix de la [[Guerra Civil Espanyola]], els llocs ambulants varen desaparéixer i solament va quedar el Passage de Sant Joan -fins a la seua desaparició a finals dels anys 50- i algun chamariler en les covetes dels Sants Joanes.
 
Despuix de la [[Guerra Civil Espanyola]], els llocs ambulants varen desaparéixer i solament va quedar el Passage de Sant Joan -fins a la seua desaparició a finals dels anys 50- i algun chamariler en les covetes dels Sants Joanes.
  
En l'any [[1960]], el Rastre de Valéncia comença una nova etapa en el mercat de la Congregació en la plaça de Nàpols i Sicília, un dels mercats dedicats a l'alimentació més antics de la ciutat, junt en el modern [[Mercat Central de Valéncia]] i el de Mosen Sorell. El mercat de la Congregació estava ya apunt de desaparéixer, permaneixent únicament quatre o cinc casetes de [[fusta]], vetustes i desvencixades, quan gràcies al Sr. Pechuan, ordenança jubilat de l'Ajuntament de Valéncia i aficionat a la quincella antiga, es va conseguir que l'Ajuntament aprovara en ple de 26/02/1960 l'autorisació necessària per a realisar la venda ambulant durant els dumenges i festius.
+
En l'any [[1960]], el Rastre de Valéncia comença una nova etapa en el mercat de la Congregació en la plaça de Nàpols i Sicilia, un dels mercats dedicats a l'alimentació més antics de la ciutat, junt en el modern [[Mercat Central de Valéncia]] i el de Mosen Sorell. El mercat de la Congregació estava ya apunt de desaparéixer, permaneixent únicament quatre o cinc casetes de [[fusta]], vetustes i desvencixades, quan gràcies al Sr. Pechuan, ordenança jubilat de l'Ajuntament de Valéncia i aficionat a la quincella antiga, es va conseguir que l'Ajuntament aprovara en ple de 26/02/1960 l'autorisació necessària per a realisar la venda ambulant durant els dumenges i festius.
  
Fins a principis dels [[anys 70]], el Rastre contava en escassament huit o dèu llocs localisats en la plaça de Nàpols i Sicília, en els que en la seua majoria es venia quincella, rellonges de bojaca i artículs reciclats. En l'any [[1984]] el Rastre comença a experimentar un creiximent considerable i a estendre's pels carrers adjacents fins a aplegar a la plaça del Arquebisbat.
+
Fins a principis dels [[anys 70]], el Rastre contava en escassament huit o dèu llocs localisats en la plaça de Nàpols i Sicilia, en els que en la seua majoria es venia quincella, rellonges de bojaca i artículs reciclats. En l'any [[1984]] el Rastre comença a experimentar un creiximent considerable i a estendre's pels carrers adjacents fins a aplegar a la plaça del Arquebisbat.
  
En l'any [[1988]], l'ajuntament de l'alcaldesa del PSPV [[Clementina Ródenas]] inicia el procés de regulació municipal del Rastre com un mercat més de venda no sedentària dels molts que se celebren en la ciutat. S'eliminen els llocs de la plaça del Arquebisbat i del restant de carrers adjacents, i el Rastre queda circumscrit, en primer lloc, a la Plaça de Nàpols i Sicília i, més tart, a la plaça de Mosén Millá i el carrer del Baró de Petrés. Aixina mateix, es retiren les dos últimes casetes del mercat de la Congregació; s'asfalta el sol i es pinten les llínees de demarcació dels llocs.
+
En l'any [[1988]], l'ajuntament de l'alcaldesa del PSPV [[Clementina Ródenas]] inicia el procés de regulació municipal del Rastre com un mercat més de venda no sedentària dels molts que se celebren en la ciutat. S'eliminen els llocs de la plaça del Arquebisbat i del restant de carrers adjacents, i el Rastre queda circumscrit, en primer lloc, a la Plaça de Nàpols i Sicilia i, més tart, a la plaça de Mosén Millá i el carrer del Baró de Petrés. Aixina mateix, es retiren les dos últimes casetes del mercat de la Congregació; s'asfalta el sol i es pinten les llínees de demarcació dels llocs.
  
En [[1994]], i ya que s'anaven a realisar reformes en la plaça de Nàpols i Sicília, l'Ajuntament ho trasllada de nou, en les reticències de part dels venedors i ciutadans assidus al Rastre, a l'aparcament de l'Antic Hospital, confrontant en les carrer de Guillen de Castro i Quevedo.
+
En [[1994]], i ya que s'anaven a realisar reformes en la plaça de Nàpols i Sicilia, l'Ajuntament ho trasllada de nou, en les reticències de part dels venedors i ciutadans assidus al Rastre, a l'aparcament de l'Antic Hospital, confrontant en les carrer de Guillen de Castro i Quevedo.
  
 
En l'any [[1997]] de nou es produïx el trasllat del Rastre a un nou emplaçament per la construcció d'un nou aparcament aledany al MUVIM, sent el nou destí del mercat la plaça de Lluís Casanova.
 
En l'any [[1997]] de nou es produïx el trasllat del Rastre a un nou emplaçament per la construcció d'un nou aparcament aledany al MUVIM, sent el nou destí del mercat la plaça de Lluís Casanova.
Llínea 41: Llínea 39:
 
* http://web.archive.org/web/20120907011224/http://www.mercadosdevalencia.com/media/O_venta_no_sedentaria07.pdf
 
* http://web.archive.org/web/20120907011224/http://www.mercadosdevalencia.com/media/O_venta_no_sedentaria07.pdf
  
== Enllaços externs ==
 
{{Commonscat|El Rastro (Valencia)}}
 
  
 
[[Categoria:Valéncia]]
 
[[Categoria:Valéncia]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilla usada en esta pàgina: