Edició de «Neoconservadurisme»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
El '''neoconservadurisme''' és una corrent política originada en els [[Estats Units]] i que se situa a la [[Dreta (política)|dreta]] de l'espectre del [[conservadurisme]]. Els seus seguidors se nomenen habitualment '''neocons''', encara que el terme té un matís despectiu i com a tal és amprat pels seus detractors. Encara que el moviment es va iniciar despuix de la [[Primera Guerra Mundial]], va viure un auge important des de finals dels [[anys 80]], especialment en l'arribada al poder dels republicans estatunidencs, i una nova revivada en el [[sigle XXI]] en els [[EEUU]] i l'[[Unió Europea]]. Són partidaris i impulsors de les [[reforma constitucional del sostre de dèficit|reformes constitucionals del sostre de dèficit]].
+
El '''neoconservadurisme''' és un corrent polític originat als [[Estats Units]] i que se situa a la [[Dreta (política)|dreta]] de l'espectre del [[conservadurisme]]. Els seus seguidors se nomenen habitualment '''neocons''', encara que el terme té un matís despectiu i com a tal és amprat pels seus detractors. Tot i que el moviment es va iniciar després de la [[Primera Guerra Mundial]], va viure un auge important des de finals dels [[anys 80]], especialment en l'arribada al poder dels republicans estadounidencs, i una nova revivada al [[segle XXI]] als [[EEUU]] i la [[Unió Europea]]. Són partidaris i impulsos de les [[reforma constitucional del sostre de dèficit|reformes constitucionals del sostre de dèficit]].
  
 
== Característiques ==
 
== Característiques ==
* Defen l'existència de blocs antagònics en el món (alguns d'ells definits com a perillosos, els que no coincidixen en la cultura [[occident]]al)<ref>"Viewpoint: The end of the neocons?", Jonathan Clarke, British Broadcasting Corporation,</ref>
+
* Defensa l'existència de blocs antagònics al món (alguns d'ells definits com a dolents o perillosos, els que no coincidixen en la cultura [[occident]]al)<ref>"Viewpoint: The end of the neocons?", Jonathan Clarke, British Broadcasting Corporation,</ref>
* Permet i fomenta l'us de la força per a impedir avanços de moviments considerats nocius, dona més poder a l'eixèrcit
+
* Permet i fomenta l'us de la força per impedir avanços de moviments considerats nocius, dona més poder a l'eixèrcit
 
* Favorix les accions dels Estats en contes d'impulsar les organisacions internacionals
 
* Favorix les accions dels Estats en contes d'impulsar les organisacions internacionals
 
* Émfasis en la política exterior
 
* Émfasis en la política exterior
Llínea 10: Llínea 10:
 
* Favorix el lliure mercat pero en la intervenció de l'Estat quan es posa en perill la democràcia o els valors fonamentals d'un país
 
* Favorix el lliure mercat pero en la intervenció de l'Estat quan es posa en perill la democràcia o els valors fonamentals d'un país
 
* Auge de la influència religiosa en les decisions de govern
 
* Auge de la influència religiosa en les decisions de govern
* Lluita contra el [[comunisme]] i les seues doctrines derivades, aixina com contra certs corrents de l'[[ecologisme]]
+
* Lluita contra el [[comunisme]] i les seues doctrines derivades, així com contra certs corrents de l'[[ecologisme]]
  
 
== Referències ==
 
== Referències ==
 
<references/>
 
<references/>
  
[[Categoria:Sociologia]]
 
 
[[Categoria:Conservadorisme]]
 
[[Categoria:Conservadorisme]]

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!