Edició de «Joan Carles I»

Anar a la navegació Anar a la busca

Advertencia: No has iniciat sessió. La teua direcció IP serà visible públicament si realises qualsevol edició. Si inicies sessió o crees un conte, les teues edicions s'atribuiran al teu nom d'usuari, junt en atres beneficis.

Pot desfer-se la modificació. Per favor, revisa la comparació més avall per a assegurar-te que es lo que vols fer; llavors deixa els canvis per a la finalisació de la desfeta de l'edició.

Revisió actual El teu text
Llínea 1: Llínea 1:
[[Image:Reijci.jpg|right|250px|thumb|Fotografia oficial de Sa Majestat '''Joan Carles I''', Rei de Valéncia]]
+
[[Image:Reijci.jpg|right|200px|thumb|Fotografia oficial de Sa Majestat Joan Carles I, Rei de Valéncia]]
  
'''Joan Carles I''' ([[5 de giner]] de [[1938]] en [[Roma]], [[Itàlia]]), batejat Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias fon Rei de [[Valéncia]], hereu llegítim del títul creat per Jaume I el Conquistador en l'any [[1232]]. El títul de Rei de [[Valéncia]] és un dels títuls històrics propis de la Corona d'[[Espanya]]; l'artícul 56 de la Constitució Espanyola reconeix el dret del Rei d'[[Espanya]] a usar el restant de títuls que li corresponen a la Corona (entre ells el de Rei de [[Valéncia]]). Estos títuls inclouen, entre atres, els que existien en els territoris de l'actual Regne d'[[Espanya]] abans de la seua constitució com a Corona unificada en l'época dels [[Reis Catòlics]]. Entre atres, els títuls històrics de la Corona Espanyola són els següents:
+
'''Joan Carles I''' (batejat Juan Carlos Alfonso Víctor María de Borbón y Borbón-Dos Sicilias) és l'actual Rei de Valéncia, hereu llegítim del títul creat per Jaume I el Conquistador en l'any 1232. El títul de Rei de Valécia és un dels títuls històrics propis de la Corona d'Espanya; l'artícul 56 de la Constitució Espanyola reconeix el dret del Rei d'Espanya a usar la resta de títuls que li corresponen a la Coronoa (entre ells el de Rei de Valéncia). Estos títuls inclouen, entre atres, els que existien en els territoris de l'actual Regne d'Espanya abans de la seua constitució com a Corona unificada en l'època dels Reis Catòlics. Entre atres, els títuls històrics de la Corona Espanyola son els següents:
  
''Rei de [[Valéncia]], de [[Castella]], de [[Lleó]], d'[[Aragó]], de les [[Dos Sicílies]], de [[Sevilla]], de [[Jerusalem]], de [[Navarra]], de [[Granada]], de [[Toledo]], de [[Galícia]], de [[Sardenya]], de [[Córdova]], de [[Córsega]], de [[Múrcia]], de [[Jaén]], dels [[Algarve]]s, d'[[Algecires]], de [[Gibraltar]], de les [[Illes Canàries]], de les Illes Orientals i Occidentals, de les Illes i Terra Ferma de la Mar Océan...''
+
''Rei de Valéncia, de Castella, de Lleó, d'Aragó, de les Dos Sicílies, de Sevilla, de Jerusalem, de Navarra, de Granada, de Toledo, de Galícia, de Cerdenya, de Córdoba, de Córsega, de Múrcia, de Jaen, dels Algarves, d'Algecires, de Gibraltar, de les Illes Canàries, de les Illes Orientals i Occidentals, de les Illes i Terra Ferma de la Mar Océan...''
  
==El Príncip d'Astúries==
+
==El Príncip de Gerona==
El seu fill, [[Felip VI]], és l'actual rei, que fon [[Príncip d'Astúries]], de Girona, títul tradicional dels hereus de la Corona d'[[Aragó]]. En regnar es convertí en Felip V de [[Valéncia]] i VI d'[[Espanya]]. L'anterior Felip (Felip IV de [[Valéncia]] -V d'[[Espanya]]-), fon el primer borbó que regnà en [[Valéncia]] per a lo que va tindre que derrotar a les tropes austracistes dins de la coneguda com a [[Guerra de Successió Espanyola]]. La batalla més important d'esta lluita en relació al [[Regne de Valéncia]] fon la [[Batalla d'Almansa]]. [[Felip IV]] es caracterisà per una política centralista que va significar la pèrdua de l'autonomia del [[Regne de Valéncia]] i dels seus [[Furs de Valencia|Furs]].
+
El seu fill és l'actual Príncip de Gerona, títul tradicional dels hereus de la Corona d'Aragó. En reinar es convertirá en Felip V de Valéncia i VI d'Espanya. L'anterior Felip (Felip IV de Valéncia -V d'Espanya-), fon el primer borbó que reinà en Valéncia per a lo que va tindre que derrotar a les tropes austracistes dins de la coneguda com a Guerra de Successió Espanyola. La batalla més important d'esta lluita en relació al Regne de Valéncia fon la Batalla d'Almansa. Felip IV es caracterisà per una política centralista que va significar la perdiguera de l'autonomia del Regne de Valéncia i dels seus furs.
 
 
==Vore també==
 
* [[Felip VI]]
 
 
 
{{Successió
 
|títul=[[Image:Escudo Felipe VI de España.svg|40px]]<br>Rei d'Espanya
 
|predecessor=General [[Francisco Franco]], no com a rei sino com a cap del govern. Rei predecessor [[Alfons XIII]]
 
|successor=[[Felip VI]]
 
|periodo=[[1975]] - [[2014]]
 
}}
 
  
 
[[Categoria:Biografies]]
 
[[Categoria:Biografies]]
[[Categoria:Política]]
 
[[Categoria:Príncips d'Astúries]]
 
[[Categoria:Reis d'Espanya]]
 
[[Categoria:Dinastia Borbònica]]
 

Per a editar esta pàgina, per favor respon a la pregunta que apareix més avall (més informació):

Cancelar Ajuda d'edició (s'obri en una finestra nova)


Advertència sobre drets d'autor

Totes les contribucions a Proyecte se publiquen baix la Llicència de documentació lliure GNU. Al contribuir, acceptes que atres persones distribuïxquen i modifiquen lliurement les teues aportacions. Si això no és lo que desiges, no poses les teues contribucions ací.

Ademés, al publicar el teu treball nos assegures que estàs llegalment autorisat a dispondre d'eixe text, ya siga perque eres el titular dels drets d'autor o per haver-lo obtingut d'una font baix una llicència compatible o en el domini públic. Recorda que l'immensa majoria del contingut disponible en internet no complix estos requisits; llig Proyecte:Drets d'autor per a més detalls.

¡No utilises sense permís escrits en drets d'autor!

Plantilles usades en esta pàgina: